Vári nevet adott – Erdei novemberben bokszol

Vári Attila világbajnok, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó nevét vette fel a baranyai Kémes általános iskolájának tornaterme. A névadót a Baranyából az idén nyáron indult Arc az egészségért program keretében tartották.

Kémes az Ormánság azon ritka kistelepüléseinek egyike, ahol sikerült megtartani az iskolát, részben ezért esett a névadó ezúttal erre a községre. Az Arc-programhoz kiemelkedő eredményeket elért magyar sportemberek, közéleti személyiségek adják a nevüket. Itt jelentették be, hogy az Arc az egészségért program fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök lett.

Vári Attila, aki jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a sport és a tanulás egységének fontosságáról, a szellemi és az emberi fizikai értékek egységéről, azok megőrzéséről beszélt a névadó alkalmából.

Ezután az iskola udvarán egy-egy fát ültetett rajta kívül még a program ,,arca”, Erdei Zsolt (Madár) kétszeres profi ökölvívó világbajnok, valamint Katzirz Béla egykori futballista, a PMSC és a válogatott 22-szeres kapusa, továbbá Magyarpolányi Attila úszó-vízilabdázó, a helyi iskola valamikori tanulója. Az ugyancsak meghívott Sors Tamás pécsi paralimpiai úszó és világbajnok egy (végül szerencsés kimenetelű) baleset nem tudott részt venni az eseményen.

Az Arc-program újabb állomásaként Erdei Zsolt Pécsett tartott volna egyórás bemutatót a PVSK nemrégiben átadott küzdősport-centrumában, ám ez Madár előre nem látott budapesti elfoglaltsága miatt meghiúsult. Erdei a napokban érkezett haza az USA-ból, ahol ottani mérkőzéseiről tárgyalt. Erdei egy héten belül ismét az Egyesült Államokba látogat. Megbízható információk szerint az első tengerentúli bokszmérkőzésére már novemberben sor kerülhet.

Az Arc az egészségért programot a hasonló nevű alapítvány a sport, az oktatás, az egészség, az egészség és a környezetvédelem egységére, az életmódváltás népszerűsítésére hívta életre ez év nyarán Buncsek Zoltán, a PVSK ökölvívóedzője, Mencigár Ferenc hoboli vállalkozó és Erdei Zsolt.

Az országos akció következő állomása Szeged, ahol Janics Natasa többszörös olimpiai, világ-és Európa-bajnok kajakozó lesz egy iskolai névadó főszereplője.

Az Arc az Egészségért program keretében a megkeresett iskolák külön támogatásban részesülnek. A kémesi általános iskolában például a pécsi Unio Formen Kft. valamennyi nyílászárót korszerűre cseréli.

Szűcs Zsolt írása.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés

Comments are closed.