Veretlen maradt Pécsen az U16-os válogatott

Magyarország U16-os válogatottja veretlenül nyerte meg a nyolc ország részvételével Pécsett megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét, miután a döntőben 79-56-ra legyőzte Csehország legjobbjait.

u16 kosárlabda
A Rátgéber Kosárlabda Akadémia a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen, 2014. december 27-30. között rendezte meg az „Olimpiai Reménységek Versenyét” Pécsett, melyet az U16-os magyar válogatott veretlenül nyert meg.

A Csehország elleni döntőben a magyar lányok 11 pontos vezetést szereztek a félidőre, a 3. negyedben pedig mindössze 12 pontot engedélyeztek a cseheknek 23 dobott pont ellenében, ezzel pedig tulajdonképpen eldöntötték a találkozót az utolsó 10 perc előtt. Magyarország végül veretlenül nyerte meg a nyolc ország részvételével megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét Pécsett, miután a döntőben 79-56-ra legyőzte Csehországot.

A magyar U16-os válogatott a Balkán Kupa után most hazai pályán is bizonyította, hogy sokra hivatott generáció. Az All Star csapatba a szakemberek szavazatai alapján Ivona Katanic (Szerbia, 1-es poszt), Pusztai Petra (Magyarország, 2-es poszt), Zala Friskovec (Szlovénia, 3-as poszt), Juhász Dorka Kata (Magyarország, 4-es poszt) és Tereza Vitulova (Csehország,5-ös poszt) került. A torna MVP-je Gereben Lívia lett.

Magyarország-Csehország 79-56 (21-15, 20-15, 23-12, 15-14)
Magyarország: Lelik 8, Pusztai 21, Gereben 12, Juhász 4, Soós 4 cserék: Mérész 12, Foitl 7, Szeli 5, Varga 2, Boros 2, Karagits 2, Bernáth-.

Magyari Gergely: “Nagyon jó lehetőséget teremtett a felkészüléshez ez a torna. Edzeni sajnos nem tudtunk előtte, de így legalább éles szituációkban tudtunk gyakorolni. A múlt heti Balkán Kupán is öt mérkőzést játszottunk, ami sokat kivett belőlünk, de ez szerencsére a játékunkon nem látszott. Előzetesen keményebb döntőre számítottam, de a csajok nagyon jó formát mutattak, a formaidőzítés nagyon jól sikerült, a legjobbkor játszottunk a legjobban. Nagyon büszke vagyok a lányokra, de ez nem csak az én érdemem, mivel ez egy nagyon jó garnitúra, az egész magyar utánpótlásképzés érdeme, hogy itt tartunk, és egy ilyen rangos, nyolccsapatos tornát meg tudtunk nyerni”.

Eredmény:
1. helyezett: Magyarország
2. helyezett: Csehország
3. helyezett: Szerbia
4. helyezett: Szlovénia
5. helyezett: Szlovákia
6. helyezett: Lengyelország
7. helyezett: Románia
8. helyezett: Ausztria

All Star:
1-es poszt: Ivona Katanic (Szerbia)
2-es poszt: Pusztai Petra (Magyarország)
3-as poszt: Zala Friskovec (Szlovénia)
4-es poszt: Juhász Dorka Kata (Magyarország)
5-ös poszt: Tereza Vitulova (Csehország)
Fair Play Díj: Theresa Weltermann
MVP: Gereben Lívia (Magyarország)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés