13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaVérveszteség után véradás a Párducoknál

Vérveszteség után véradás a Párducoknál

Bár jogilag támadhatatlan, eddig mégis példa nélküli szakítás történt a PVSK-Pannonpower NB I-es férfi kosárlabdacsapatánál: a szerb vezetőedző, Szrecsko Szekulovics (képünkön öltönyben) másfél hónapnyi fizetéselmaradás miatt gyakorlatilag minden előzetes bejelentés nélkül távozott a klubtól. A szombati meccsen eddigi segítője, Csirke Ferenc ülhet a kispadon.

A szakosztály vezetői csak „derült égből villámcsapásnak” minősítik a szakvezető angolos távozását, de a teljes játékoskeret is döbbenten vette tudomásul, hogy Szrecsko Szekulovics tulajdonképpen köszönés nélkül, csapot-papot hátrahagyva távozott.

Bán Gábor ügyvezető szerint a klub „mindössze” a legutolsó másfél havi járandósággal volt adósa a mesternek – ami ugyan a jogalapot valóban megadja a szerződésbontásra, mi több, védheti az álláspontját, hogy a klub több játékosával szemben is „sáros” több-kevesebb bérrel, ilyen helyzetben pedig, ugye, az edző sem úgy követelheti a maximális erőbedobást, mintha minden ideális rendben menne a csapatnál. Ám ha ma Közép-Kelet-Európában minden edző és sportoló felállna, akinek „csak” másfél hónappal tartozik a csapata, a hétvégétől biztosan több sportágban elmaradna néhány mérkőzés.

Ahogy azonban Csirke Ferenc (Szekulovics mellett jobbra), a megbízott vezetőedző csütörtökön fogalmazott, bár a bejelentés utáni első tréningen valóban letargikus hangulat uralkodott, mára mindenki összeszedte magát, és minden erejével a szombati, Paks elleni hazai összecsapásra készül, amelyen „csak azért is” szeretnének diadalmaskodni.

Miközben a vezetőség a lehetséges megoldásokat is keresi a végleges vezetőedző személyének kiválasztására, a szakosztály társadalmi szerepvállalásának fontosságát sem feledik.

Ennek jegyében december 3-án, az ASE elleni mérkőzés napján immár negyedszer vállalkoztak sportolói véradásra. Az aznap pályára lépő játékosok természetesen nem, de a többiek, illetve a vezetőség személyes jó példával jár majd elöl, miközben ugyanerre kérik szurkolótáborukat is. A véradásra a 18 év felettiek jelentkezhetnek, erre most a Sportcsarnok északi VIP-termében kerítenek sort, 15 és 19 óra között. A klub az eseményt azzal is támogatja, hogy az aznapi véradók ingyenesen léphetnek be a 18 órakor kezdődő mérkőzésre.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő