5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaVeszprémi duplázással kezdenek a kézisek

Veszprémi duplázással kezdenek a kézisek

Danyi Gábor lemondása után nagyon sok minden változott az élvonalbeli pécsi kézilabdacsapatnál. Új edzőt kellett keresni, kicserélődött a játékoskeret, új ügyvezetőt és új főtámogatót is talált a PTE-PEAC szakosztálya.


Németh Attila neve ismerősen csenghet a kézilabdát kedvelőknek, hiszen a vezetőedző korábban a PMKC válogatott játékosa volt, és gólkirályi címmel is büszkélkedhet. Most azonban tréneri teendőinek szeretne eleget tenni, mindent megtesz, hogy a legjobbat hozza ki a még formálódó csapatából.

– Nagyon nehéz helyzetben vagyok, hiszen teljesen új csapatot kell kialakítanom. A tavalyi együttesből eddig úgy tűnik, összesen három ember marad Pécsett idén is, Szögi Balázs, Lévai Tamás és Szabó Tamás folytatja nálunk. Rájuk, az ifjúsági játékosokra és az új igazolásokra alapozzuk majd a következő idény csapatát. Augusztus tizedike felé alakul ki a tizenhat-tizennyolc fős keret, addigra az is körvonalazódik, hogy hányadik hely lesz a célunk a bajnokságban – árulta el lapunknak a vezetőedző.

Az új ügyvezető, Cselinácz János ugyan nem a sport világából érkezett a kézilabdába, de Schvara László, a női szakágvezető és Péter Szilvia könyvelő sokat segítettek neki a szakma elsajátításában. Azért volt szükség a személyi váltásra, mert egy önkormányzati döntés értelmében az edzői és az ügyvezető posztnak el kell különülnie egymástól.

– Sajnos az előző ügyvezető (Danyi Gábor – a szerk.) részéről a teljes körű tájékoztatás nem valósult meg, ezért szükségem volt mások segítségére, hogy beletanuljak a szakmába – mondta a közgazdász végzettségű ügyvezető, aki a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nél kontrollerként is dolgozik.

A huszonhat éves szakember szerint alapvetően két fő költséget kell figyelembe venni egy együttesnél: az első a játékosok bérének kifizetése, a második az utazási költség.

– 2010 augusztusától lehetőség van a sportolók EKHO-s alapú kifizetésére is, ezt szeretném bevezetni nálunk is, hiszen ez kisebb járulékköltséggel jár. Az utazási költségeket pedig a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel együttműködve próbáljuk racionalizálni. Az új sporttörvényben rejlő lehetőségeket is megpróbáljuk kiaknázni, jelen esetben főleg a társasági adót érintő változásokra gondolok. Az új összegek az utánpótlásba fognak befolyni, csökkentve annak költségeit, ami részben tehermentesíti a felnőtt csapatot is – foglalta össze a kiadások redukálására irányuló intézkedéseket az ügyvezető.
Cselinácz János kiemelte, hogy a klubnál lesz egy kifejezetten a szponzorok felkutatásával foglalkozó munkatárs is, aki a mikroszponzorokra is szeretne koncentrálni, hiszen a 20-30.000 forintos támogatások is nagyban segítenék a csapatot. Az ügyvezető ugyanakkor ígéretet kapott arra az önkormányzattól, hogy az esetleges elmaradások rendezésére augusztus ötödikéig megérkezik a kézisek számlájára a megfelelő összeg.

Az új igazolások névsora igen hosszú: a két profi kézilabdázó, Hudák Henrik kapus és Frey Tamás irányító Csurgóról érkezett, Grünfelder Péter a Pick Szeged utánpótlásában játszott, Bősz Dániel a PLER-től jött kölcsönbe, Papp Márk tavaly a Mezőkövesd kézilabdázója volt, Tejmel Róbert szintén Szegedről érkezett, ő még próbajátékon van, Kurbely László, Szakcsi Dávid, Szepessy István és Vajda Tamás pedig korábban a Dunaferrben kézilabdázott. Milovits Máté és Wald Benjámin Pécsett folytatják egyetemi tanulmányaikat, így nekik kézenfekvő volt, hogy Pécsre igazoljanak, Dömös Tibor pedig szeptembertől csatlakozik a csapathoz, ő sérülését követően lábadozik.

– Szerencsére jó kapcsolat alakult ki a vezetőség és az edzők között, remélem, hogy többek között ennek hatására is jó helyezést ér el a csapat a következő bajnokságban. A cél a bentmaradás, a kilencedik hellyel elégedettek lennénk, a nyolcaik hely pedig egy kisebb álom. Női vonalon az NB I/B-ben szereplő együttesnél egy erős középcsapatot szeretnénk megalapozni, tárgyalunk Menyhárt Donatellával és egy kiskunhalasi, 188 cm magas átlövővel is – foglalta össze a célkitűzéseket Cselinácz János.

Az új bajnoki évadban már TM-Line PTE-PEAC PVSE nevű gárda szeptember másodikán rögtön a sokszoros bajnok Veszprémmel kezdi a bajnokságot hazai pályán, negyedikén pedig idegenben küzdenek meg a Bajnokok Ligájában is szereplő együttessel.

Tasi Tímea írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő