Hirdetés

A nagysikerű győri és miskolci verseny után május 12-én Pécsett állnak a rajthoz a futás hazai szerelmesei. (x)

Pécs 2012-ben csatlakozott a mozgalomhoz. A Misina Csúcstámadás is jól ismert esemény, 2018-tól pedig immár a Vivicittá égisze alá tartozik a Pécs legmagasabb pontját megcélzó futam, amelyen a résztvevők 390 méteres szintkülönbséget győznek le.

Noha mindenkit csábítanak a nevezésre – amire még a helyszínen, a versenyek napján is lesz lehetőség –, azoknak is érdemes kilátogatniuk a rajthoz, akik nem futnak. Pécsett ugyanis a PSN Zrt. olimpiai érmes sportolói (Knoch Viktor és Burján Csaba friss téli olimpiai bajnokok, valamint Kenderesi Tamás és Konkoly Zsófia riói bronzérmesek) indítják a mezőnyt, a tévétorony pedig – a névadó szponzor márkaazonosító színébe, magentába öltözik péntek és szombat estére.

A sportolók mellett helyi művészek is feltűnnek a mezőnyben, hiszen a színpadi élethez is szükséges a megfelelő állóképesség. Kulcsár Viktória és Józsa Richárd, a pécsi Nemzeti Színház művészei is rajthoz állnak és személyes üzenetet küldenek:

„Azt üzenjük a pécsieknek, hogy ne csak szombaton, hanem rendszeresen fussanak! Egy Szókratész idézetet küldünk nekik, melyet a hölgyek is magukra vehetnek: A férfinak nincs joga fizikai edzés területén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes.”

Az iskolák aktív sportéletéhez a Telekom is hozzájárul: a vállalat 75.000 Ft értékű sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazza a legtöbb diákot benevező iskolát.

Emeljük a tétet: célfotó helyett célfilm

A Telekom élen jár a digitális technológia kihasználásában: ahogyan Budapesten, Győrben és Miskolcon, úgy Pécsett és Szegeden is minden versenyző egyedi, személyre szabott videót kaphat a saját célba éréséről. A videót robotkamerák és drónok rögzítik, a felhőben pedig 1000 processzor állítja össze a végeredményt. Bárki hozzáférhet saját felvételéhez, ha megadja futási adatait a toltsdfelelmennyel.telekom.hu oldalon.

Útvonalak, rajtidőpontok:

Széchenyi tér – Irgalmasok utcája – Rákóczi út – Kórház tér – Alkotmány utca – Klimó György utca – Barbakán tér – Aradi vértanúk útja – Kálvária utca – Szentágothai János sétány – Majorossy Imre utca – Király utca – Széchenyi tér

Rajt: 11.00 Táv: 3,2 kilométer

Misina csúcstámadás:

Rajt: 10.30-kor a Széchenyi térről.
Táv: 9,3 km
Szintkülönbség: 390 m

Talán szükségtelen is részleteznünk, hogy Pécs milyen remek helyszíne lehet egy futóversennyel egybekötött családi kiruccanásnak.

A felújított Zsolnay-negyed számtalan programmal és látnivalóval, a Kodály Központ pedig remek hangversenyekkel várja a közönséget. Azt mondják, Pécs az ország könnyűzenei fellegvára – nem maradunk jó koncert nélkül, ha ide látogatunk.

A Vivicittáról

Az 1984-ben kitalált Vivicittá eredeti célja a legszebb történelmi olasz városok védelme volt: hogy az emberek egészen rendhagyó szemszögből láthassák a túlzsúfolttá és lassan lakhatatlanná váló települések értékeit. A Vivicittá szó szerint élő várost jelent, Magyarországon – ahol 1986-ban rendezték meg az első futást – a Szeresd a várost! szlogen kapcsolódott hozzá.

További információk ezen az oldalon. (x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét