A világ legjobb táncosai lépnek színpadra

A 2016-ban nagy sikerrel megrendezett Standard Táncok Formációs Világbajnoksága után ismét bizalmat szavazott a Művészeti Iskolának és a SZIGO Táncsport Egyesületnek a legrangosabb táncosokat tömörítő és képviselő szervezet, a Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF), így november utolsó hétvégéjén ismét a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok adhat otthont a világversenynek.

Két éve tizenöt ország képviselői mérték össze tudásukat Pécsett a legjobb táncosokat felvonultató eseményen, amelyre közel kétezer néző volt kíváncsi, a szervezők ezúttal is arra törekszenek, hogy telt házas produkcióval bizonyítsák be, hazánk kiemelkedő színvonalon tudja vendégül látni a versenyzőket és a közönséget is. A Formációs világbajnokság november 24-én, szombaton 14 órakor kezdődik, a rendezvény másnapján pedig a SZIGO Kupa ranglistaversenyére kerül sor. A világverseny színvonalas programját a VoiSingers kórusa is emeli.

– Délután kettőkor az elődöntőkkel kezdődik a program, amelyet a középdöntők és döntők követnek. Közel húsz formáció mutatja majd meg tudását, a vendégfellépők között lesznek profi Európa- és világbajnoki döntős párosok is. Mi teljesen új koreográfiával készülünk, ami nagyon izgalmas és látványos lesz – árulta el lapunk érdeklődésére a pécsi formáció tagja, Wirth Bence.

A pécsi csapat teljesen új koreográfiával készül

Az 5-6 percig tartó koreográfiákban öt tánc váltakozva jelenik meg, a világ élvonalába tartozó pontozók pedig több szempont alapján is bírálják a produkciókat. A döntőig menetelő formációknak három alkalmuk lesz bizonyítani tudásukat, a szervezők az esti fináléra különleges látványelemekkel készülnek. Jegyek online november 23-án, péntek éjfélig kaphatóak elővételben, de a rendezvény napján a helyszínen is megválthatják jegyeiket az érdeklődők.

Hirdetés