Világklasszis segíti majd a pécsi kosaras utánpótlást

Iványi Dalma, az egyesület korábbi világklasszis irányítója lett a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója. A klubikon új szerepben, sportvezetőként segítheti a PVSK fejlődését – írják az utánpótlás-szakosztály honlapján.

A PVSK egykori kosárlabdázója, majd utánpótlás kosárlabda edzője, Iványi Dalma lett a szakmai igazgatója a PVSK kosárlabda akadémiájának ettől a szezontól kezdve. Ezzel az akadémia szakmai bizottságának vezetőjévé is előlépett, akit a két szakágvezető, női vonalon Debreceni Eszter, férfi vonalon pedig Juhász Olivér, valamint a legtapasztaltabb edzők is támogatnak majd. Az eddigi szakmai vezető, Földi Sándor marad az akadémia szakmai irányításában, feladata a tehetségek kiválasztása és az előkészítős csoportok szakmai felügyelete lesz.

– Örülök annak, hogy a PVSK vezetői rám gondoltak, és ezt a kihívást jelentő feladatot rám bízták. Úgy érzem, hogy a szakmai felkészültségem megfelelő a feladathoz, a menedzseri szerepet viszont még tanulnom kell, de azt remélem, hogy gyorsan sikerül belerázódnom. Már csak azért is, mert az akadémia irányítását csapatmunkában képzelem el, ahogy a pályán, úgy itt is az összehangolt csapatmunkát tartom a legcélravezetőbbnek. Célom, hogy minél előbb, akár már idén legyenek A-döntős csapataink, mert ez nemcsak eredményességben jelent majd előrelépést, hanem talán a válogatottaink számában is, hiszen a szövetségi edzők elsősorban az A-döntők csapatainak játékosai közül válogatnak. El kell kezdenünk a tehetségeink kibontakoztatását, és a válogatott játékosok „kitermelését”, ugyanakkor arra is figyelnünk kell, hogy megfelelő számú gyerek csatlakozzon az akadémiánkhoz, és a játékosaink egyéni fejlődése is biztosított legyen – mondta el Iványi Dalma.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés