Vitalij Klicsko március 19-én Solisszal csatázik

Vitalij Klicsko, a Boksz Világtanács (WBC) ukrán világbajnoka március 19-én a kubai Odlanier Solis ellen védheti meg címét Kölnben. A 39 éves, idősebbik Klicsko fivér – aki legutóbb tavaly októberben az amerikai Shannon Briggsszel csapott össze, és nyert nagyon fölényesen – most lényegesen nehezebb meccsre számít.

“Solis tapasztalt, gyors és kifejezetten kellemetlen stílusú bokszoló, nem fogom lebecsülni” – mondta kedden a WBC bajnoka, aki 43 profi mérkőzésén 41-szer győzött, s csupán kétszer szenvedett vereséget.

Az amatőrök között három világbajnoki címet nyert, olimpiai bajnok Solis már a hivatásosok között is bizonyított, 17 eddigi profi meccsét megnyerte, s amint az az összecsapás hivatalos bejelentését követő nyilatkozatából kiderült, a kölni találkozó után is százszázalékos mérleggel szeretne állni.

“Vitalij az utóbbi években csupa gyenge ellenfelet választott magának, de most ez nem így van – mondta határozottan a Miamiban élő sportoló. – Le fogom győzni, s világbajnokként utazom majd el Kölnből.”

Vitalij öccse, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka már a múlt héten bejelentette, hogy legközelebb április 30-án, szintén német földön, Mannheimben a brit Dereck Chisorával csap össze.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés