11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportVívó Eb: magyar nyolcaddöntős is van

Vívó Eb: magyar nyolcaddöntős is van

A magyarok közül egyedüliként Rédli András jutott be a legjobb 16 közé párbajtőrben a grúziai vívó Európa-bajnokság második, keddi napján, Tbilisziben.

A csoportszakaszban Rédli, a 2014-es év egyéni Európa-bajnoka szerepelt a legjobban a magyarok közül, mind a hat asszóját megnyerte, míg Somfai Péter és Siklósi Gergely a hatból három ellenfelét verte meg, Bányai Zsombor pedig kisebb csoportban 2/3-mal zárt. Neki így a 64-es főtáblára jutásért még egy egyenes kieséses párharcot kellett vívnia, s ezt az akadályt 15-12-es eredménnyel sikerrel vette az izraeli Yuval Shalom Freilich ellen.

A 32 közé kerülésért viszont magyar ellenfelet kapott, mégpedig a tavaly csapatban olimpiai bronzérmes Rédlit, aki két tussal jobbnak bizonyult nála.

Somfai, aki szintén tagja volt a Rióban harmadik helyezett válogatottnak, a főtábla első körében simán verte fehérorosz ellenfelét, Dzianisz Paulouskit. Siklósi viszont ebben a szakaszban fejezte be a versenyt, mert nem bírt az orosz Vagyim Anyohinnal.

A következő fordulóban ismét feleződött a magyar csapat, Rédli a spanyol Yulen Pereirát öt találattal legyőzte, Somfai ugyanakkor hat tussal kikapott a román Andrei Timocétől.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő