Vívó Eb: Negyedik lett a női kardválogatott

Negyedik helyen végzett a magyar női kardválogatott szerdán a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Katona Renáta összeállítású csapat kilenc találattal kapott ki a franciáktól a helyosztón.

Az egyéniben 2015-ben vb-bronzérmes, tavaly Eb-második Márton az első asszóban 5-1-re verte Charlotte Lembachot. Azután hattusos magyar vereség következett, amelyet a Tbilisziben egyéniben harmadik, mindössze 16 éves Pusztai még javítani tudott Cecilia Berder ellen.

Az első kör után 15-14-re vezettek a magyarok, a következő négy párharcot viszont elvesztették, ezzel gyakorlatilag el is úszott a mérkőzés. Katona helyére menet közben Záhonyi állt be, de ő sem tudott nyerni.

Az utolsó két asszó a magyaroké volt egy, illetve két találattal – Pusztai és Márton jóvoltából –, de a franciák a hetedik párt követően már 35-23-ra vezettek, így jócskán maradt az előnyükből.

Márton és Manon Brunet záró asszójában utóbbi jobb bokája egy összeütközésnél megsérült, amikor 42-34 volt az állás. Hosszas ápolás után a francia vívó folytatni tudta a párharcot, és végül összehozta a hiányzó három tust.

 

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés