11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaVízilabda torna a Hullámban

Vízilabda torna a Hullámban

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. április 16-19. között immár hatodik alkalommal rendezi meg a Húsvéti Nemzetközi Utánpótlás Vízilabdatornát az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. Lukács Gergely főszervező és Vári Attila, a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója számoltak be a torna programjáról, céljáról és a pécsi vízilabda utánpótlás sikereiről.

A pécsi vízilabdasport utánpótlás szakága eddig öt alkalommal rendezte meg a mára hagyománnyá váló nemzetközi húsvéti vízilabdatornát az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.
A célunk évről évre, hogy népszerűsítsük városunkat Európában, a vízilabda-utánpótlást pedig Pécsett. Szeretnénk, ha ez a pécsi torna lenne az év legerősebb utánpótlás viadala – mondjuk, egy Bajnokok Ligája gyerekeknek. Az előző öt év sikerei és Európában elterjedt híre miatt erre minden esélyünk megvan.

A pécsi vízilabda utánpótlása az elmúlt években – hasonlóan a felnőttcsapathoz – fokozatosan fejlődik. 2009-ben jutottunk el arra a szintre, hogy hagyományteremtő céllal egy színvonalas nemzetközi tornát rendezhessünk meg.
Az első tornán egy korosztályban nyolc csapat mérethette meg magát, és a viadal minden szempontból nézve nagy sikert aratott. A meghívott gárdák elégedetten távoztak, a nemzetközi és a hazai sportszakmai visszhangok is elismerőek voltak. A médiumok széles terjedelemben foglalkoztak az eseménnyel – és nem elhanyagolható szempont, hogy a
végül a tornagyőzelmet is a pécsi együttes szereze meg.

A kezdeti sikereken felbuzdulva indultunk neki a következő esztendőkben is az újabb és újabb tornák megszervezésének.
A házigazda jóvoltából ezúttal a 2000-ben és később született fiúknak kiírt, VI. PSN Zrt. – DIAPOLO Húsvéti Nemzetközi Utánpótlás Torna névre hallgató rendezvény célja mindig is az volt, hogy megpróbáljuk Pécsre csábítani a világ legjobb utánpótláscsapatait és egy „mini világligát” összehozni. Erőfeszítéseinket siker koronázta, hiszen olyan elitklubok fiataljai látogattak már hozzánk, mint a szerb Partizan Beograd és Crvena Zvezda, a horvát Mornar Split, az olasz Pro Recco, a szintén olasz Bogliasco, vagy a német Düsseldorf. A nemzetközi megmérettetést színesítette a dél-afrikai Northern Crocodiles csapata is.

2014-ben is nagyon rangos, talán az eddigi legerősebb mezőny gyűlik össze, hiszen a meghívottak között szerepel a magyar bajnok Újpesti VSE is. Ezzel minden esély meg van rá, hogy küzdelmes, nézőszórakoztató csatákat láthat majd a közönség.
A hazai csapat célja, hogy a pécsi srácok belekóstolva a nemzetközi mezőnybe tisztesen helyt álljanak a világelit csapatok ellen. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ez a torna mindig nagy lökést ad az itt szereplő korosztálynak és egy életre szóló emléket minden játékosnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő