9 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportVízilabdaünnep: telt ház előtt védte meg címét a Pécs

Vízilabdaünnep: telt ház előtt védte meg címét a Pécs

Fantasztikus hangulatban, telt ház előtt ugrott medencébe kedden este a Pécs és az UVSE az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában a magyar vízilabdázás úttörőjéről, az első magyar olimpiai bajnokcsapat kapitányáról, Komjádi Béláról elnevezett kupa fináléjában.

Már az első negyedben záporoztak a gólok, összesen kilencszer találtak be a csapatok egymás kapujába, a második nyolc percben pedig tovább tudták növelni az előnyt Lukács Gergely tanítványai. A második félidőben folytatódott a mecsekaljai roham, a fantasztikus hazai közönség pedig alig várta a lefújást, hiszen magabiztos pécsi győzelemnek örülhetett.

Lukács Gergely vezetőedző a következőket mondta az örömünnepen:

– Még kavarognak bennem az érzések, de csak pozitívak! Fantasztikus volt nézni a csapatomat, le a kalappal a játékosaim előtt. Fegyelmezettek voltak és nem estek kétségbe, amikor az UVSE nagyon hamar elhúzott 3-1-re, higgadtak maradtunk és felzárkóztunk. A mérkőzés végeredménye messze nem tükrözi azt, hogy mekkora küzdelem folyt a medencében, kevésen múlt a döntő. Szerencsére amikor átvettük a vezetést, mindig rá tudtunk tenni egy-két lapáttal, melynek hála háromgólos előnynél mentünk félidőre. Ettől mi magabiztosak lettünk, jól védekeztünk és ezt az eredményt tudtuk tartani a végéig. Óriási eredmény volt ez a két nap, nagyon szépen köszönöm a szurkolóinknak ezt a csodálatos biztatást, gyakorlatilag még a csillárról is nézők lógtak, szenzációs hangulatot varázsoltak. Ez egy igazi vízilabdaünnep volt!

Komjádi Kupa négyes döntő 
Pécs – Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 2018. március 26-27.

Döntő
PVSK-UVSE 12-7 (5-4, 3-1, 2-1, 2-1)
Gólszerzők: Csacsovszky E. 4, Lajkó 4, Szatmári 2, Csaba, Zerinváry, ill. Baksa B. 2, Knézy, Németh, Dala, Sziládi, Rábavölgyi

Végeredmény
1. PVSK
2. UVSE
3. Vasas
4. FTC

Az edzők szavazatai alapján a torna legjobb kapusa, a 10. jubileumi Bródy-kupa büszke tulajdonosa a Vasas hálóőre, Dévai Kristóf lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő