5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaTour de Pécs: pénzdíjjal, külföldön is

Tour de Pécs: pénzdíjjal, külföldön is

Első alkalommal pénzdíjjal, és immár két külföldi szakasszal a sorban indul útjára április 10-én a Tour de Pécs. Az idén a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által fölkarolt amatőr országúti kerékpárverseny-sorozaton a szeptember 18-ai zárófutamig tizenkét nagydíjon összesen 865,7 kilométert tekerhetnek a résztvevők.

A hétvégén 13. idényét kezdi meg a régió legjelentősebb amatőr kerékpárverseny-sorozata, amelyen hat kategóriában ezúttal is több száz kerekes mérheti majd össze erejét a többnyire baranyai országutakon. A mezőny ugyanakkor kétszer is átlépi a megye-, sőt az országhatárt is, egy horvát és egy szerb kör kedvéért.

A versenyeken ezúttal is bárki elindulhat, a 15 éves serdülőktől kezdve a 40 feletti szeniorokig – a nevezési díj szakaszonként 1500 forint lesz. A szakaszonkénti győztesek és helyezettek érem- és tiszteletdíjakban részesülnek, ám az abszolút kategóriában most először pénzdíjakat is osztanak.

A Tour de Pécs távjai ezúttal is igen változatosak: a legrövidebb, 18 kilométeres szakasz éppen az idényzáró hegyi futamra marad, ám közben két országúti szakaszon is száz kilométernél hosszabb menet vár a résztvevőkre (Apatin: 126, Pécs, 114).

A sorozat múltjába visszatekintve érdekesség, hogy a férfi elit kategória legutóbbi győztese, Ivanics Gergely hét év alatt összesen ötször nem talált legyőzőre, míg a szeniorok között Erb Zsolt és Hegymegi István 4-4 éves elsőséggel büszkélkedhet.

A viadal eredményei az idén is részletesen nyomon követhetőek lesznek a www.tourdepecs.hu honlapon, emellett azonban rendszeres élő vagy összefoglaló internetes videoközvetítéseket is ígérnek a szervezők.

Tour de Pécs 2011

április 10.: Radler Nagydíj, Pécs
május 22.: Komló Nagydíj
június 19. (11.00): Belisce Nagydíj
június 19. (15.00): Beremend Nagydíj
július 3.: Apatin Nagydíj
július 17.: Feked Nagydíj
július 31.: Pellérd Nagydíj
augusztus 20.: Villány Nagydíj
augusztus 21.: Szigetvár Nagydíj
szeptember 17.: Grawe Nagydíj, Pécs
szeptember 18.: Csofém Nagydíj, Orfű
szeptember 18.: Kilátó étterem Nagydíj, Orfű

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő