Zsíros lesz az idei BL

Az előző kiíráshoz hasonlóan a mostani idényben is 910,3 millió euró (273 milliárd forint) lesz a Bajnokok Ligája főtáblájának összdíjazása, a sorozat győztese pedig ideális esetben akár 37,4 millió euróval (11,2 milliárd forint) is gazdagodhat.

hirdetés

A csoportkörben érdekelt együttesek mindegyike rajtpénzként 8,6 millió eurót kap. A csoportkörben aratott győzelemért egy-, a döntetlenért félmillió euró jár, a nyolcaddöntős szereplés további 3,5, a negyeddöntő 3,9, az elődöntő 4,9 millió eurót ér.

A jövő június 6-án, a berlini Olimpiai Stadionban sorra kerülő finálé vesztese 6,5 millió, győztese – a trófea mellett – 10,5 millió euróval gazdagodik. Ha egy csapat minden csoportmeccsét megnyeri, majd az egyenes kieséses szakaszban és a döntőben sem talál legyőzőre, akkor szereplésével 37,4 millió eurót kereshet.

A meccspénzek mellett további 409,6 millió eurót oszt szét az UEFA különböző marketing és nemzeti szempontok alapján. Az előző kiírásban győztes Real Madrid így összesen 57,414 millió eurót kapott.