20 kilométernyi kerékpárút épül Pécsett

A következő két évben 20 kilométer kerékpárutat építenek Pécsett – jelentette be Decsi István, Pécs alpolgármestere a Puskin téren tartott sajtótájékoztatón –, ahol jelenleg is tart a hálózatfejlesztés. Decsi részletesen beszélt a várost érintő bicikliutakról. A tájékoztatón jelen volt Haász János, a terület önkormányzati képviselője is, aki hangsúlyozta: az itt élő, kerékpárral közlekedőknek hatalmas segítség lesz az új két kilométeres szakasz.

Már előkészítették azokat a hídelemeket, amik a Meszes-patakot ívelik át a Gyárvárosi Iskolánál. Év végéig helyükre kerülnek, tavasztól pedig már a bringások is birtokba vehetik Pécs legújabb kerékpárútját, ami a Zsolnay-negyedtől indul, a 2 kilométeres szakasz a Komlói út elejéig tart.

Decsi István, Pécs alpolgármestere (b) és Haász János, a terület önkormányzati képviselője (j)

– Nagy segítség lesz a területen élőknek, hiszen eddig a biciklivel közlekedők a nagy forgalmú Zsolnay Vilmos utat vagy a járdát használták, kerülgetve a gyalogosokat – mondta Haász János, a terület önkormányzati képviselője.

Az idei év több újdonságot is hozott a kerékpáros közlekedésben Pécsett – mondta Decsi István. Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: átadták az elektromos közbringarendszert, melynek köszönhetően 70 elektromos kerékpárral az Egyetemvárostól egészen a Zsolnay Kulturális Negyedig lehet közlekedni. Az uránvárosi piac felújításával pedig új kerékpárút is készült.

Biztonságosabb lesz a közlekedés

De ezzel még nincs vége a fejlesztésnek. Jelenleg a Pellérd és a pécsi vásártér közötti szakasz munkaterületének átadása zajlik, ami majd a Nagy Imre út irányába folytatódik egy másik projekt keretében. Emellett folyik egy másik beszerzési eljárás előkészítése a Kertvárosból belvárosba vezető szakaszról. Ugyanakkor nyugati irányba is folytatják a hálózat bővítését – tette hozzá Decsi István.

– Összesen 20 kilométerrel bővül Pécs kerékpárút-hálózata a jövő év végéig, 2021 elejéig – mondta Decsi István.

hirdetés