Lassan véget ér ez az év is, melyet a koronavírus árnyékában kellett töltenünk. Történtek azért remek események is a városban, de sajnos jutott igen sok bűntény, balhé 2021-re. Most ezeket gyűjtöttük össze, mutatjuk, melyek voltak a legolvasottabb, leghihetetlenebb, nagy fogásokat hozó, vagy épp a legbrutálisabb kékhírek Pécsről és megyéből.

A legolvasottabbak: verekedés, kamu-Guccik, akciófilmbe illő hajtóvadászat

Nemrég számoltunk csak be egy pécsi balhéról, mely végül az évi egyik legolvasottabb lett: egy fiatal három fiúval veszekedett egy helyi szórakozóhely, majd leütött egy férfit, aki épp ki akarta őt kísérni.

Halottak napja körül történt, elfajult egy parkolási vita Pécsen, a Siklósi úton: egy feldühödött nő kirángatott az autójából, lökdösött, szidalmazott, majd megpofozott egy másik hölgyet – vajon mi lehetett a konkrét ok?

November tartogatott még olyan híreket, amiket szívesen” olvastak a pécsiek, ilyen volt az az eset is, mikor kamu-Gucci-cuccok kerültek elő a pult alól egy pécsi áruházban – a NAV tartott egy kis ellenőrzést. A zsákmány több mint hárommillió forintot ért.

Durva sztori volt a komlói ex-fegyenc akciója, aki már a boltban kiszúrta volt börtönőrét, majd a parkolóban rá is támadt. Három évet kapott az őrjöngő férfi.

Legolvasottabb cikkeink között szerepelt a pécsi drogbáró, Grubacs Igor ténykedése: TEK-es akció keretében kezdték keresni a negyedmilliárdos drogügylet szervezőjét, majd a toplistás bűnözők közé is felkerült, hajtóvadászat indult ellene, többször sikerült meglépnie a zsaruk elől, végül akár egy akciófilmben: tűzharcban fogták el a bűnözőt, méghozzá Montenegróban.

Idén is volt trafikrablás, egy fiatal férfi márciusban rabolta ki a Petőfi utcai dohányboltot, a bevételt késsel követelte az eladótól. Az esetről képek és videó is készült, az üzlet kamerája rögzített mindent. A férfit hamarosan megtalálták, tettét beismerte, vádat emeltek ellene.

Több videós anyagunk is bekerült a legek közé: egy autómosóban rögzített nagy bunyó, egy Király utcai étterem teraszán elcsattant pofozkodós felvétel, egy döbbenetes eset, mikor elfogtak és összevertek egy férfit pécsi biztonsági őrök, mert azt hitték, tolvaj, és lop az üzletből, illetve a topban van egy TEK-es akcióról készült videó, Kertvárosban csaptak le a rend őrei, több embert bilincsben vittek el.

Maradt még két fontos tétel: augusztusban lövés dörrent Kertvárosban: barátnője exét vette célba egy féltékeny férfi, és nekiállt lövöldözni gázriasztó fegyverével a nyílt utcán. Szintén augusztusban merült fel a kérdés, vajon ismét visszatért a sántikáló pécsi bankrabló, aki már kétszer is lecsapott? Egy nagyon hasonló stílusú bankrablás történt ugyanis Újpalotán…

Lövés dörrent Kertvárosban: barátnője exét vette célba a féltékeny férfi

Megint lecsapott a pécsi bankot kirámoló rabló?

Hihetetlen esetek

Számtalan felfoghatatlan, néha komikus bűntényt írtunk meg idén is, ezek közül a teljesség igénye nélkül most tényleg a legjobbakat próbáltuk kiemelni.

Biztosan sokan emlékeznek még arra a sztorira, mikor részegen, bedrogozva hajtott át egy rendőr lábán egy baranyai autós.

Illetve volt, hogy savanyúság helyett drog került a dunsztosüvegekbe, ott illatoztak a növények a komlói férfi lakásán. Jó sok kép is készült.

Önmagáért beszél a cím: „Egyik nap sikerült lopni, másik nap már nem”: fülhallgatót szeretett volna elemelni ismét a komlói fiú egy pécsi boltból, de az akció csak egyszer sikerülhetett.

Olvasóink egyik kedvence volt még az igaz történet a dencsházai „betyárról”, aki kölcsönkapott lovaskocsival „rendezte” tartozását.

Az év nagy csalásáról is beszámoltunk, a börtönben büntetését töltve telefonálgatott két férfi: barátnőik segítségével ismeretleneket vertek át, a kicsalt pénz pedig lottóra ment, és a nagy csavar az, hogy még nyertek is: 10 milliót. Mutatjuk, mi lett a vége.

Két kígyó (!) is érintett volt ezekben a nem mindennapi esetekben: óriási tűz keletkezett Abaligeten, egy vezetéken tekergett egy kígyó, ami aztán „hála neki” leszakadt, és meggyulladt az avar. A másik ügyben egy férfi nagyapja illegálisan tartott puskáját (lőszerestül) akarta egy királypitonra cserélni.

Akad még pár meredek kékhír a fejezet végére, nézzétek meg ezeket is:

Kellett neki: WC-csészét lopott egy férfi Harkányban

Betört a szajki étterembe, épp kávézott, mikor rátaláltak a rendőrök

Megkívánta a barátfülét egy komlói nő

Nagy fogások: pénz, drog, zárjegy nélküli cigihegy

Szeptemberben írtuk meg, hogy a belvárosban fogták el egy pécsi drogkereskedőt, melyről videó is készült. A férfi szeptember 16-án Hollandiába járt „beszerzésen”. Szeptember 18-án este érkezett Magyarországra, és éjfél előtt pár perccel Pécs belvárosában vonták intézkedés alá a nyomozók. A kesztyűtartóból pedig négy csomag, több ezer adagnak megfelelő kábítószer pottyant ki.

Novemberben aztán egy drogdílert tartóztattak le a zsaruk, autója átkutatása során a pótkerékből került elő egy nagy adag kokain. Szintén Hollandiából szállított a fiatal férfi.

Egy másik autóban 4300 doboz zárjegy nélküli cigi lapult.

Igazoltatáskor bukott le a pécsi férfi.

Szintén egy pécsi férfi üzemeltetett bordélyházat Balatonfüreden, tevékenységével 115 milliót szedett össze. Az itallapon úgy tüntette fel, a hivatalosan „táncosként” dolgozó lányok „masszázs szolgáltatást” nyújtanak…

Felbecsülhetetlen értékű műkincsekre keresett vevőt egy pécsi férfi és társai. Az ókori vallási ereklyékért, vallási tárgyú könyvekért, iratokért egymilliárdot reméltek. A szakértők még vizsgálják a kincsek értékét – ugyanis felmerült, hogy hamisítványok is lehetnek –, a nyomozás folyamatban van.

Nagy megdöbbentést keltett az a siklósnagyfalui eset is, mikor az egyik képviselő-testületi tag a párjával 15 millió forinttal károsította meg a helyi önkormányzatot, illetve annak egy szövetkezetét. A falu pénze elúszott, az enyveskezű pár mindent elköltött. Az még kérdés, mióta dézsmálták a falu kasszáját, lehet, hogy a kár sokkal nagyobb…

Brutális bűnügyek

Ezekre a bűnügyekre nincsenek szavak, és sajnos évről évre be kell számolnunk brutális, döbbenetes esetekről, melyekben szülők, gyerekek, házastársak vagy épp ártatlan kisállatokat kínoztak – öltek meg.

Megírtuk, hogy 10 év börtönre ítélték a pécsi munkásszállón késelő gyilkost, és letartóztatásba került a kozármislenyi fiatal, aki egy családi vita hevében november végén megkéselte édesapját. A férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

Két szomorú hírünk is volt, melyekben anyákat bántalmaztak gyerekeik:

Édesanyjára támadt egy férfi Pécsen: ütötte, szidta, aztán elkapta a nyakát…

Pofon vágta, és ujjai levágásával fenyegette édesanyját egy pécsi férfi, mert „elrabolta” barátnőjét

Egy másik kegyetlen történetben konyhakéssel és darázsirtóval tört az apa életére saját felesége és lánya – erős idegzetűek olvassák el! Egy baranyai férfi pedig azzal fenyegette feleségét, miközben paplannal, szemeteszsákkal fojtogatta, hogy „megöllek és eláslak”.

Gyermekek elleni szörnyű bűncselekmények:

Szolgasorban: dolgoztatták, kihasználták, éheztették gyerekeiket a kegyetlen nevelőszülők

Brutális módon ölte meg újszülött babáját a baranyai nő – 9 év börtönre ítélték

És sajnos az állatkák sem maradtak ki:

Mérgezett, szögekkel átszúrt virslidarabokkal próbálta megmérgezni szomszédja kutyáját

Döbbenetes: madárfiókákat hajítottak a kukába Komlón

Még sokáig sorolhatnánk a 2021-es erőszakos cselekményeket, további bűntényekről, balesetekről szóló cikkeinkért lapozgassátok át a KékHírek rovatunkat.

2021-es legolvasottabb cikkeinket összefoglaló írásunkat itt nézhetitek meg, legcukibb eseményeket bemutató cikkeinket itt találjátok, az idei legjobb pécsi programokat ide kattintva érhetitek el.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés