11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapPécs Aktuál3000 ingyen óriáskerék-belépőt oszt ki rászorulóknak a pécsi önkormányzat

3000 ingyen óriáskerék-belépőt oszt ki rászorulóknak a pécsi önkormányzat

Péterffy Attila, Pécs polgármestere közleményét juttatta el lapunkhoz az önkormányzat. Mint írták, a cél, hogy ennek a felajánlásnak köszönhetően azok a hátrányos helyzetű pécsiek is élvezhessék a különleges látványosságot, akik más módon nem juthatnának a városban mindeddig egyedülálló élményhez. 

Holnap, azaz október 21-én 13 órától várja a pécsieket a legújabb pécsi látványosság, mint arról korábban beszámoltunk. Arról már október elején írtunk, hogy egy 50 méteres óriáskereket állítanak fel a Lánc utcai rendelő előtti füves területen.

Vagyis már csak egyet kell aludniuk azoknak, akik alig várják, hogy kipróbálhassák az óriáskereket, melynek csodás fényeiről korábban ITT mutattunk esti fotókat, építését pedig először ITT, majd ITT mutattuk meg fotókon.

Nagy öröm lehet a rászoruló családok – és persze főként a gyermekek – számára, hogy az önkormányzat támogatásával nekik is esélyük van a magasból látni a várost. Hogy pontosan kik és hogyan juthatnak ingyenjegyekhez, arról a polgármester később ad tájékoztatást.

A közlemény teljes szövegét itt olvashatjuk: 

A rászoruló pécsi családok is élvezhetik a város legújabb látványosságát

A városvezetés elkötelezett aziránt, hogy a belváros és a Zsolnay negyed turisztikai kapcsolatát erősítse, ezzel is segítve a Király utca keleti végén működő vállalkozásokat. Amikor az óriáskerék tulajdonosa helyszínt keresett a látványosságnak, felkaroltuk a kezdeményezést, és a fentiek miatt a Lánc utcától délre eső területet javasoltuk. Az 50 méter magas óriáskereket a vállalkozó saját üzleti kockázatára üzemelteti majd október 21-étől jövő év májusáig. A látványosság tulajdonosa az önkormányzattal közösen, szakértők bevonásával választotta ki a Belvároshoz és a Zsolnay negyedhez közeli forgalmas helyszínt, amelyért havonta 160 ezer forintos bérleti díjat fizet a városnak. A bérleti megállapodás részeként a vállalkozó ezen felül összesen 3000 darab ingyenes belépőjegyet biztosít a pécsi önkormányzat részére.

Arra kértem kollégáimat, hogy dolgozzák ki annak a részleteit, hogy ezeket az ingyenes belépőket maradéktalanul pécsi rászoruló családok kaphassák meg. Célom, hogy ennek a felajánlásnak köszönhetően azok a hátrányos helyzetű pécsiek is élvezhessék a különleges látványosságot, akik más módon nem juthatnának a városban mindeddig egyedülálló élményhez. A jegyek kiosztásának részleteiről, arról, hogy pontosan kik és milyen módon juthatnak az ingyenes belépőkhöz, a későbbiekben tájékoztatom a pécsieket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő