4 új hely, amit muszáj kipróbálnod decemberben!

Az ajándékvadászat, céges karácsonyi buli, és rokonlátogatás közé iktass be egy kis pihenőt decemberben! Az elmúlt napokban ugyanis olyan helyek nyitottak a város szívében, amit mindenkinek látnia kell. Isteni falatok, önfeledt játék, kiváló kávé és egyedi dekoráció vár téged négy helyen. Mutatjuk melyek ezek!

hirdetés
Uránia Mozi

Meseország finom falatokkal és kortyokkal – Pont, pont, vesszőcske

A Pont, pont, vesszőcske a Pagony könyvesbolttal egybenyitva nyílt meg az elmúlt hetekben. A cél az volt, hogy a könyvesboltot kibővítve létrehozzanak egy olyan teret a belvárosban, ahova a családosok gond nélkül be tudjanak ülni akkor is, ha babakocsival érkeznek, akkor is, ha a kisebb-nagyobb gyerekekkel nem feltétlenül szívesen ülnek be egy étterembe vagy „felnőtt” kávézóba.

– Nálunk mindenki elengedheti magát, mert amíg az anyukák a lattéjuk mellett beszélgetnek, a gyerekek fent játszanak a játszógalérián, vagy a babák a babasarok babzsákjában ülve nézelődnek. De nem csak a gyerekeké a Pont, pont, vesszőcske. Ugyanúgy szívesen töltenek itt időt a számítógépük mellett a dolgozó fiatal felnőttek, mint ahogy beugranak egy-két kakaóra az egyetemisták, átbeszélni a következő dolgozat témáját – meséli Kovács Judit.

A kávéjuk kiváló minőségű, italaik egészségesek. Vannak organikus angol teák, helyi házi szörpök, 100%-os préselt gyümölcslevek, limonádék, frissen facsart narancslé. Ha éhesek vagyunk, válogathatunk szendvicsek, kézműves péktermékek, melegszendvicsek, gyümnölcsök, egészséges rágcsák és saláták között.
Hol? Széchenyi tér 2.


A lakberendezés teljesen új szintjei a belváros szívében – Nova Interior SHOP

A Nova Interior Studio első iroda-üzlete 2018 év őszén nyílt, majd alig egy év alatt a dekoráru rész kikövetelte, hogy költözzön a bolt. Radnai Yvette és Miseta Ildikó cégvezetők nem titkolt szándékkal a belváros közepébe álmodtak meg az új üzletet.

– Szlogenük: lakberendezés lakberendezőktől. Ez azt jelenti, hogy a kínált termékeket már eleve szakmai szemmel válogatjuk ki, így a Nova Interior SHOP-ban a trendekhez igazodó termékek találhatók meg elsősorban. Szerettünk volna a történelmi belvárosba költözni, végül a Ferencesek utca 14. szám alatti üzletre esett a választásunk – meséli Radnai Yvette.

A lakberendezők korábbi, Alkotmány utcai székhelye bemutatóteremmé és egy tágasabb irodává, konzultációs térré alakult, ahol tapétákkal, függöny-, szőnyeg- és rengeteg más anyagmintával várják az érdeklődőket. Yvette és Ildikó számos szolgáltatással várják még a pécsieket, elindították a Mobil Dekor Shopjukat, ami segítségével a lakberendezők által összeválogatott dekorációs termékeket lehetőség van elköteleződés nélkül kipróbálni az otthoni közegben és úgy válogatni a termékek között.
Fotók: Nanas Dreams Photography
Hol? Ferencesek u. 14.


Ázsiai ételkülönlegességek egyenesen egy furgonból – Wok ’n Roll Food Truck

A Tüzér utca és az Endresz György utca kereszteződésében parkol egy furgon, ahol az ázsiai konyha kedvencei mellett tortillát és churrost is kóstolhatunk. Ez nem más, mint a Wok ‘n Roll Food Truck. A kocsihoz és a felszolgált fogásokhoz ázsiai utazásai során gyűjtötte az ihletet a tulaj, Malajziától egészen Vietnamig utazott és ismerkedett az ételekkel. Zsoldos Péter, tulajdonos elárulta, hogy próbálnak a minőségre, és a gyors kiszolgálásra fókuszálni, akár egy vérbeli street foodos csapat.

– Háromfajta hússal dolgozunk; csirkével, markával és sertéssel, melyek sous-vide technológiával készülnek. Kínálunk továbbá rákot, és vegetáriánus fogásaink is vannak. Rengeteg csírát, zöldséget és zöldfűszert használunk, amik mindig frissek. Ezen felül saját készítésű dip-szószaink is vannak – avat be a tulajdonos.

Szerkesztőségünk tesztelte is a food truckot, a teszt ide kattintva olvasható el!
Hol? A Tüzér utca és az Endresz György utca kereszteződésében

Művészet italban, ételben, anyagban – P’artinsan shop & café

Alig két éve karolta fel egy kreatív csapat a 170 éves múltra visszatekintő Nádor söröző helyiségét, a hetekben újból bővítenek. Az eddig design shopként, közösségi- és kiállítótérként funkcionáló P’artisan art & design shop, immár kávézó és falatozó tér is egyben.

– A P’artinsan shop & café egy különleges hely, ami nem a vendéglátásról hanem a vendégvárásról szól. Ahol neve van annak, akit ott találsz; aki a kenyeret süti, a kalácsot dagasztja, vagy épp lelket is önt a kávédba. Mintha belecsöppennél egy házibuliba, ahol senkit sem ismersz, mégis szívesen fogadnak, nem feszengsz, csak elengeded magad, hagyod hogy vendégül lássanak és szeretve legyél – fogalmazza meg a célt Oláh Enikő.

Kaphatunk itt helyben sütött kovászos pékárut, kalácsot, brióst, pitét, de van napi menü, és természetesen kávé is. A hely ráadásul nem egyszerű kávézó, hiszen workshop jellegű nyitott programoknak is folyamatosan helyet ad. A változatos tematikájú kreatív kézműves foglalkozások nem csak alkotási folyamatokat, vagy technikákat mutatnak be, de egyfajta kapcsolódást, párbeszédet is generálnak. A P’artisanban minden megtörténhet, az se kizárt, hogy ha felugrasz egy kávéra, és egy saját készítésű szita printtel távozol.
Hol? Széchenyi tér 15.