410 millióból újult meg a kertvárosi óvoda és bölcsőde

A több éve elkezdett átfogó óvoda- és bölcsődefelújítási program újabb állomásához érkezett: hivatalosan is, egy vidám családi nap keretében adták át a kertvárosi Németh László utcai óvodát és a mellette álló Kicsi Kék Bölcsődét. Az IMS-technológiával készült épületek felújítása elengedhetetlenné vált, így összesen mintegy 410 millió forintból újabb intézmények szépültek meg a kertvárosi családok nagy örömére.

– Immáron több éve, hogy az óvoda- és bölcsőde-felújítási program részeként a Németh László utcában is ígéretet tettünk a felújításra, ám akkor még sem a forrás, sem a tervek, sem a kivitelezők nem álltak rendelkezésre. Az erős elszántság és az összefogás kellett ahhoz, hogy ma itt állhassunk a megújult intézmények előtt – mondta az óvoda és a bölcsőde átadásán Őri László alpolgármester.

A Németh László utcai óvoda és bölcsőde messze nem a legrégebbi intézmények Pécsett, ám azzal az IMS-technológiával épültek, amit sürgősen át kell alakítani. Így új tető, vizesblokk, energetikai fejlesztések, nyílászárócserék valósultak meg az óvodában és a bölcsődében. Összesen a két épületre közel 410 millió forintot költött a városvezetés.

Őri: mikor bölcsődét újítunk fel, Pécs jövőjébe fektetünk be

Őri köszönetet mondott mindazoknak a bölcsődei és óvodai dolgozóknak, akik tartották a frontot a felújítások nehéz időszaka alatt, a szülőknek, akik alkalmazkodtak a változásokhoz. Egy igazi összefogás eredményeképpen született meg ez a felújítás.

– Amikor óvodákat és bölcsődéket újítunk fel, tulajdonképpen Pécs jövőjébe fektetünk be, hiszen a gyermeket vállaló családokat támogatjuk vele, akik a következő generációt jelentik.

Egy családi nap keretében adták át a két intézményt

– Mivel a pécsi intézmények java részére még ráfér a fejlesztés, a napokban Vári Attila polgármesterjelölt úrral történt egyeztetések során eldőlt, hogy a nagyszabású intézményfelújítási program egy második ütemmel fog gazdagodni.

– Azért pedig, hogy ez az ünnep ne csak az ide járóké legyen, javaslatot tettem arra, hogy bővüljön ki egy családi nappá, ami egy ünnepet is jelent a városrész életében.

Csizmadia Péter, a terület önkormányzati képviselője is köszöntötte a jelen lévő szülőket és pedagógusokat.

– Amikor öt éve megkaptam a mandátumomat, első utaim egyike ebbe a bölcsődébe és óvodába vezetett, ahol láttam, milyen körülmények között zajlottak a mindennapok – mondta.

Csizmadia Péter önkormányzati képviselő

– Alapjaiban kellett újjávarázsolni az egész épületet, nem csupán kisebb munkálatokat végezni rajta. A végeredmény azonban csodás lett. Kívánom, hogy minden idelátogató szülő és gyermek lelje örömét az új külsőt kapott épületek falaiban – tette hozzá.

Átadják a bölcsődét: Csizmadia Péter, Őri László, Dallosné Kaurek Csilla, a Kisgyermek Szociális Intézmények igazgatónője és Katics Szilvia bölcsődeigazgató
hirdetés

Hirdetés