5 dolog, amit próbálj ki Valentin-napon Pécsen!

A szerelmet keresitek, vagy már megtaláltátok? Pécsen mindenki megünnepelheti a Bálint-napot, mi pedig összegyűjtöttük nektek a legjobb február 14-i programokat.

hirdetés
Uránia Mozi

Időutazás Pécsen

Barabás Márton képzőművész „Időutazás” című kiállítása éppen ezen a napon nyílik meg a Civil Közösségek Háza Gebauer Galériájában.

A művész, Barabás Márton munkái pályája elején több csoportos pécsi kiállításon szerepeltek, így az 1979-es Fiatal Művészek Stúdiója éves kiállításán, az 1980-81-83-as Rajzdrawingon, valamint több Kisplasztikai Biennálén.

A Gebauer Galériában az ezekhez kapcsolódó kiadványokból mutat be néhányat. Szerepel majd a Romvári Jánossal még az 1979-es stúdiós anyaghoz készített, de meg nem valósult Fóliaobeliszk katalógusban reprodukált terve. És látható lesz az utóbbi évek síkplasztikáiból, szobraiból, képeiből egy válogatás és utcai helyzetben lefotózott térvonalairól: „téri graffitikről és antennaszobrokról” készült fotó.

Mikor? Február 14. 17.00 Hol? Civil Közösségek Háza Gebauer Galéria

Adjunk vért, segítsünk gyógyuló embertársainkon!

A Valentin-nap nem a felesleges ajándékokról, hanem a közös emlékekről szól. Nem csak a szerelemről, hanem az emberi kapcsolatokról is. Tegyük felejthetetlenné egy közös élménnyel!

Február 14-én marcipánszívvel köszönik meg a véradást minden véradónknak a Pécsi Regionális Vérellátó Központban (ma 15.00-ig lehet vért adni), a Valentin-heti véradós játék keretében pedig izgalmas élményeket sorsolnak ki a páros/csoportos véradók között. Erről bővebben IDE kattintva olvashattok.

Mikor? Február 14. 8.00–15.00 Hol? Pécsi Regionális Vérellátó Központ (Pécs, Pacsirta u. 3)

A Pécsi Állatkert is gondolt a Valentin-napra

Nem csak, hogy gondolt a Valentin-napra a pécsi zoo, a párokat 50 százalékos kedvezménnyel várják február 14-én állatkákat nézni. Akár az új lakókat is megnézhetjük ezen a napon, érkeztek szép halacskák, vannak kisteknősök, de talán még a borzokat, vagy a szárazföldi teknősöknél „nevelkedő” gyöngytyúkcsibét is megleshetjük.

Mikor? Február 14. 9.00–16.00 Hol? Pécsi Állatkert (Ángyán János u. 1.)

Misztikus éjszakai tárlatjárat

A merészebb pároknak garantáltan emlékezetes élmény lesz a Cella Septichora programja, amely során sötétben, csupán egy fejlámpa fényénél fedezhetitek fel az ókeresztény temető 1600 éves labirintusát.

Mikor? Február 14. 17.00 Hol? Cella Septichora Látogatóközpont

Még nem találtad meg az igazit? Majd most!

Valentin-nap alkalmából a városi könyvtár izgalmasnak hangzó vakrandit szervez ma a pécsi szingliknek este nyolcig. Érdemes lehet kipróbálni, a felhívás így szól: „válassz egyet a rád váró könyvek vagy CD-k közül. A cím titok, csak a csomagoláson található szalagcím vagy szavak segítenek abban, hogy kivel töltöd az estéd. A randira várókat keresd az első és negyedik emeleti olvasópultnál és csak annyit mondj: vakrandi. Benne vagy?”

Mikor? Február 14. 8.00–20.00 Hol? Pécsi Tudásközpont

+1 Pillantsunk fel a tv-toronyra este!

A szerelmeseket ünnepli február 14-én a tv-torony is, ugyanis nem meglepő módon az egész rózsaszín lesz! Amint alkonyodni kezd, érdemes fel-felpillantani a Mecsekre!


Természetesen ezeken a programokon is kívül sok-sok lehetőség lesz Pécsen ma és a hétvégén is arra, hogy jól érezzük magunkat. Már zajlik a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat, mely egész hétvégén tart több helyszínen, a ZSÖK is szuper rendezvényekkel készül február 14-re. Még több februári eseményért pedig olvasd el a tél utolsó hónapjára készült hagyományos programajánlónkat.