6 pécsi terasz, amit mindenképpen látogass meg, ha süt a nap

Ha hét ágra ragyog a nap, nincs is annál jobb, ha az ember kiül a levegőre, kortyol, vagy falatozik valamit, és elmélázik a világmindenségen. Pécsen szerencsére számos ilyen hely van, a tavasz beköszöntével pedig egyre több hangulatos kerthelyiség, terasz nyit ki. A teljesség igény nélkül összegyűjtöttük a szerintünk legjobbakat.

A Trüffel cukrászda gyerekbarát, toszkán hangulatú hátsó kertje

A Hársfa úti cukrászda a reform vonalon bajnok, itt tiszta alapanyagokból, valódi gyümölcsökből és kiváló csokiból készülnek az édességek, de előszeretettel készítenek cukormentes, laktóz-, és tejfehérjementes fagyikat, süteményeket is. Az utcafronti cukinak már hátsó kerthelyisége is van, melyet május végén terveznek játszótérrel, és további teraszrésszel bővíteni. Az összes fejlesztést nyár végéig fejezik be, de a hátsókert már most nagyon hangulatos.

Hol? Hársfa út 34.


A N-Eozin Grillterasz és Kultúrpark kavicsos terasza

A korábbi kultúrkert kavicsos kerthelyisége évek óta a pécsiek egyik kedvenc ejtőzős helye. A fejünk fölött fényfüzér adja a hangulatot, a grillétel az orrunk előtt készül, a nyugati várfalsétányról nyíló panoráma pedig csodás. A N-Eozin csapata ráadásul nem csak az ételek megkomponálásába fektet nagy energiát, rendre szuper programokkal, koncertekkel örvendeztetik meg a vacsorázó, italozó közönséget.

Hol? Esze Tamás u. 3.


A Kikelet étterem, ahol úgy érzed, hogy a város tetején csücsülsz

Egy hosszabb szünet után teljesen új csapattal nyitott újra a Kikelet étterem és kávézó, ahol immár nem csak a panoráma lélegzetelállító, de a borkínálat és az ételek is kiemelkedően jók. A napi ebédajánlaton, és a hétvégi családi menün túl izgalmasak az à la carte ételek is, melyek a modern, magyaros konyhát képviselik leginkább. Ha nem vagyunk éhesek, egy kávéra, vagy sütire is érdemes beugranunk.

Hol? Málics Ottó u. 1.


Mintha csak a nagymama vidéki teraszán üldögélnél a CzukorBorsóban

Aki még nem járt a mecsekoldali CzukorBorsóban, annak meg is van a hétvégi programajánlatunk. Ebben a húsz éve üresen álló vincellérházból kialakított helyiségben fenomenális macaronok, hagyományos receptek alapján készült házi sütemények, és kiváló kávé várja a látogatókat. B. András Márta vendéglátóegységének hangulatos teraszán is van, ahová érdemes kiülni mélázni a melegebb tavaszi napokon.

Hol? Nagyszkókói út 2.


Antipastizz Pécs főterén üldögélve, a Snack!-ben

A Széchenyi téri olasz falatozóban különböző meleg- és grillezett szendvicseket, olasz antipastikat (előételeket), és mártogatósokat próbálhatunk ki. Kóstolhatunk itt különleges olívabogyókat, napi menüben pedig tésztasalátát, rizssalátát, tapast, bruschettákat, és hidegtálakat. Ha az idő megengedi, akkor a kinti teraszrészt is birtokba vehetik a falatozni vágyók, ahol konkrétan Pécs főterén üldögélve üthetik agyon az időt egy kellemes délutánon.

Hol? Széchenyi tér 17.


Csodáld meg a bazilikát kávézás közben a Püspöki Magtár kávézóban

Az északi várfalsétány mentén, a Pécsi Egyházmegye kezelésében üzemel Pécs egyik legszebb, családbarát kávézója. A történelmi múltú Magtár épületét a 18. században termény tárolására használták, ma patinás, gyerekbarát vendéglátóegység, melynek a teraszáról a bazilikát is megcsodálhatjuk. A piciket kifogyhatatlan játékkal teli sarok fogadja, szüleiket pedig páratlan kávé, édességek, friss sütemények, és szendvicsek kényeztetik.

Hol? Szent István tér 6.

Forrás: IrányPécs

hirdetés
Hirdetés