Huszonkét oldalon keresztül sorolja a rendőrség a honlapján annak a 108 személynek a nevét, akik ellen emberölés, vagy emberölés kísérlete miatt van elfogatóparancs. Köztük van egy baranyai is, aki egy pécsi kocsmában lőtt le egy férfit, akit a Mecseken akart elásni. Megoldatlan emberölésekből viszont van még pár.

Ismet Suljović az egyetlen, akit egy baranyai emberölés miatt köröznek már 19 éve. 1999-ben egy pécsi belvárosi vendéglőben két társával együtt pisztollyal szívtájékon lőtte D. Romeo horvát állampolgárt, aki súlyos sérülést szenvedett. Azt hitték, meghalt, és az alélt testet a kocsijuk csomagtartójába tették, hogy a Mecsekben elássák. D. Romeo azonban magához tért, és elmenekült. A bosnyák társát nem sokkal később Pakson elfogták, majd elítélték. Ismet Suljović azóta is szökésben van, de az sem kizárt, hogy már nem él.

Az interneten és a közösségi oldalakon csak néhány ilyen név bukkan fel, és egy rejtélyes hír, amely szerint Szerbia déli részén ismeretlenek másfél éve géppisztollyal kivégeztek egy ilyen nevű bosnyák férfit. A Sandzak Press cikke szerint a bosnyákok által lakott Szandzsák tartomány egyik falvában géppisztolysorozattal végeztek Ismet Suljović üzletemberrel. A rendőrség akkori híre szerint külföldi gyilkosra gyanakodnak, de rejtély, hogy miért lőtték agyon a férfit.

Nem számít gyakori névnek, a Facebookon mindössze három Ismet Suljović van, közülük kettő Svédországban él. A svéd internetes tudakozó szerint egyikük életkora megegyezik a körözött személyével, de bővebb információ nem áll rendelkezésre.

További hét olyan ügy van a megyében, ami máig megoldatlan. Az áldozatok idős asszonyok, egy védtelen taxisnő, egy eladó, egy egyiptomi férfi és egy testvérpár, akik rablás, öregezés, vagy szerelemféltés áldozatai lettek.

Brutális kettős gyilkosság Nagyárpádon

Ebben az ügyben még mindig érvényben van a rendőrség egymillió forintos díjkitűzése. 2005 januárjában vérbe fagyva találtak rá két férfi összeszabdalt holttestére egy pécsi ipari telephelyen, akikkel példátlan kegyetlenséggel bántak el a tettesek – különböző vágó- és szúrófegyverekkel gyilkolhattak. A őrbódéban az éjjeliőr holttestére bukkantak, majd a kiérkező rendőrök ugyanott megtalálták az áldozat testvérét is. A gyilkosságnak egy szemtanúja volt, a telepet őrző keverék kutya. A brutális emberölés elkövetőjét azóta sem sikerült elfogni.

A hoboli öregezés

Egy idős asszonyt 2013 áprilisában találták holtan saját házában, agyonverték. Két különböző személyt is meggyanúsítottak az asszony megölésével, azonban bizonyíték hiánya miatt elengedték őket. Az idős asszony feltehetően „öregezés” áldozata lett a Szigetvár melletti faluban.

A taxisnő rejtélye

Hárman is magukra akarták vállalni G. Csilla taxisofőr megölésest. Az asszonyt 1995. december 1-jén több késszúrással ölte meg támadója Pécsett, az Abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál. A nyomozás nem vezetett eredményre; másfél évtized elteltével egy férfi jelentkezett a rendőrségen azzal, hogy ő a gyilkos. A férfi részletes beismerő vallomást tett, de a bíróság nem talált elég bizonyítékot, ezért felmentette.

Agyvérzésnek nézték a kaszabolást

2011 januárjában öltek meg 28 késszúrással meszesi lakásában egy idős hölgyet. Az áldozathoz kihívott háziorvos először agyvérzést állapított meg. A rendőrséget az elhunyt elszállítása után, a patológiai intézetből értesítették, hogy az asszony testén rengeteg késszúrást találtak, így kizárt, hogy halálának természetes okai lennének. A gyilkossággal három embert vádoltak meg, a bíróság 2012 tavaszán bizonyítottság hiányában mentette fel őket.

Vérfürdő a Jókai utcai non-stopban

A fiatal boltost közel 50 késszúrással mészárolták le a pécsi Jókai utcai üzletben a kilencvenes évek elején. Nem rablógyilkosság volt, mert a boltból pénz nem tűnt el, csak néhány üveg whisky. A non-stoppos gyilkosság azóta is megoldatlan, az ügyet vizsgáló egyik akkori nyomozó megerősítette értesülésünket, hogy egy lehetséges elkövető felmerült az ügyben, de nem volt ellene bizonyíték.

A palahegyi vasalós gyilkos

A hetvenes évek közepén egy idős, egyedül élő asszony holttestét találták meg egy Palahegyi úti kiégett házban. A nyomozás során derült ki, hogy az asszonyt egy vasalóval ütötték agyon. A gyilkos besurranó tolvaj volt, tanácsi dolgozónak adva ki magát, idősekhez kopogott be azzal a mesével, hogy megbeszélje velük a nyugdíjemelési tervet. A férfi sok nyugdíjastól lopott, sokan adtak személyleírást róla, de azóta sem jutottak a nyomára.

Török kard végzett az arabbal

A hetvenes évek elején egy átvágott torkú egyiptomi férfi holttestét találták meg az 56-os út mellett, Udvar közelében. A férfit egy több mint félméteres kétszeresen hajlított pengéjű jatagánnal ölték meg, a török kardot a holttest mellett hagyták a gyilkosok. Később derült ki, hogy az elkövetők is egyiptomiak voltak, akik a gyilkosság után az udvari határátkelőn keresztül az akkori Jugoszláviába távoztak. Az elővetőket a nemzetközi körözés ellenére sem találták meg.

Hirdetés