8 hónapot kapott a kegyetlen baltás kutyagyilkos

8 hónap börtönre, 2 év közügyektől való eltiltásra és pénzbírságra ítélte a bíróság azt a férfit, aki különös kegyetlenséggel verte szét kutyái fejét egy baltával. Az állatokat a lakóház közelében lévő aknába dobta, ahol rövid időn belül elpusztultak.

hirdetés

A Mohácsi Járásbíróság március 19-én egy mohácsi férfit az állatoknak különös szenvedést, majd pusztulásukat okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélt, és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte az eljárás során felmerült 253.683 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az elítélt a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. A mohácsi férfi tavaly áprilisban a lakóházához tartozó területen, a vele és családjával élő két fekete színű, 1-2 éves keverék kan kutyák koponyáját egy baltával erősen megütötte, melynek következtében a kutyák koponyatetői részén súlyos csontsérülés, szilánkos törés következett be. Ezután az állatokat a lakóház közelében lévő aknába dobta, ahol rövid időn belül elpusztultak.

Az elkövetés eszközét, a bűnjelként lefoglalt baltát a bíróság elkobozta. Az ítélet jogerős.

Hirdetés