9 dolog, amit nem hagyhatsz ki augusztusban!

Több éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy olvasóink mindig nagyon hálásak a programajánlókért, hát még ha a nyári legjobb eseményeket gyűjtjük össze a kedvükért egy csokorba. Augusztus hónapban sem lesz hiány rendezvényekből, itt is vannak a – szubjektív véleményünk szerint – legjobbak közülük. Spoiler alert: rengeteg lesz a fesztivál! 

Jön a környék egyik legszínesebb fesztiválja 

Tavaly a vírus miatt sajnos nem tarthatták meg a művészetek és hatalmas bulik kedvelőit ezresével vonzó Ördögkatlan Fesztivált a szervezők. Idén azonban újult erővel, a szokott minőségben és színvonalon, sőt, még az eddigieknél is több újdonsággal és pécsi produkcióval várják a kedves látogatókat augusztus 3-a és 7-e között. Hogy mikre lehet számítani az idei alkalommal, arról a „Katlan atyja” beszélt lapunknak EBBEN az interjúban. A részletes program pedig ITT található.

Nézz, nézz az ég felé!

Csodálatos látvány tárul elénk, ha nyáron, különösen augusztusban éjszakánként felfelé tekintünk. Több égi jelenség is megfigyelhető, például a Perseidák-raj maximuma 13-án várható, mikor óránként akár száz hullócsillagban is gyönyörködhetünk a nyári éjszakai égboltot fürkészve. Még több részlet ITT.

Autószeretőknek kötelező

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is lesz autós fesztivál Pécsett, jön a II. Pécsi Autósport Fesztivál sok bemutatóval, versennyel, kiállítással. Itt aztán minden az autókról fog szólni!

Tavaly a vírushelyzet miatt kellett félbeszakítani a Civil Közösségek Háza népszerű programsorozatát, de most újra megtelik élettel és zenével a belvárosi kultúrpalota kertje, folytatódik a Kisház Akusztik. Augusztus 19-én a The Tablespoon nevű pécsi formációt hallgathatják meg a zenerajongók. Még több információ az eseményekről IDE kattintva elérhető.

A Kodály Központ terasza lesz Pécs főtere

Derült ég alatt finomságok, irodalom és zene – ez a Kodály Aperitif, mely augusztus 18-22. között debütál színvonalas zenei és gasztronómiai élményeket adó programsorozatként Pécsen. A Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Kodály Központ megnyitásának 10 éves évfordulója apropóján idén első alkalommal rendezi meg a vendégváró napokat az augusztus 20-i ünnep köré, melynek célja, hogy laza hangulatban, könnyed kikapcsolódást nyújtson a muzsikára szomjazóknak – amilyen maga az ital is. ITT írtunk részletesen az ötnapos fesztiválról.

Nem sok, de akad még jegy az idei Fishing on Orfűre is 

Bizony, augusztus látszólag a fesztiválszezon csúcsa lesz Pécsett és a környéken, hiszen jobbnál jobb ilyen típusú mulatságok várnak minket. A sor a méltán híres és közkedvelt Fishing on Orfűvel folytatódik, méghozzá a hónap végén. Tudomásunk szerint a bérletek és bizonyos napijegyek már mind elkeltek, de a többi – program szintjén semmivel sem kevésbé vonzó – napra még lehet belépőt váltani. Részletes program ITT.

A családok kedvence sem maradhat el

Hatalmas nyárzáró mulatság várja gyerkőcöket az ország egyik legnagyobb ingyenes családi programján, a Szamárfül Fesztiválon! A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed gyönyörű környezetében augusztus 27-e és 29-e között fellép többek között az Apacuka, Szalóki Ági, a Szélkiáltó és a Kolompos, de lesznek Star Wars hősök, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, valamint 5 hektárnyi játék és móka! Részletek IDE kattintva.

Micsoda kilátás! Irány az új havi-hegyi kilátóterasz!

A Pintér János Parkmegújítási Program keretében adták át a Tettyei Panorámasétányt a napokban. A felújítás leglátványosabb eleme az újonnan kialakított kilátóterasz, ahonnan az egész várost, és a tettyei romokat is be lehet látni. További részletek ITT.

Pécs Nyitva 2.0: Legyünk turisták a saját városunkban!

Idegenvezetéseken a legtöbben akkor vesznek részt, amikor turistaként megismerkednek egy ismeretlen várossal, látnivalóval. Pécsen sincs ez másként, ugyanakkor megannyi olyan vezetett ismeretterjesztő sétáról tudunk, amelyeknek köszönhetően a pécsiek is turisták lehetnek saját városukban. ITT mutatunk néhányat, a tükéknek is garantáltan nagy élmény lesz mindegyik.

+1: Játssz velünk!

Nyári játékot hirdetett a PécsMa, természetesen pécsi tematikával. Azt kértük olvasóinktól, hogy küldjék el kedvenc fotójukat, jöhet bármilyen ötletes kép: napvitorlák, fagyizás-sörözés-fröccsözés, szökőkutak, pancsolás, táj, időjárás, család, cuki kisállatok, hangulat – a lényeg, hogy kiderüljön, miért imádják az évszakot, és miért szeretik ilyenkor, a ragyogó napsütésben talán még jobban a várost. Részletek ITT.