Színes levelek, sütőtök, dér, szüret, szarvasbőgés és rétegek: mi imádjuk az őszt, és mindent, ami vele kapcsolatos. Az októberi programkínálat legalább ennyire színes, mint amilyen ez a hónap, immár rendszeres szubjektív ajánlónkban a legjobb programokat gyűjtöttük össze.

Nézd meg, hogyan száguldanak az autók a Mecsekben!

Idén október 12-én újra felbőgnek a motorok és kezdetét veszi a régóta várt 52. Mecsek Rallye. A verseny története során számos emlékezetes és izgalmas pillanattal ajándékozta meg a versenyzőket és a nézőket egyaránt, ez idén sem lesz másképp! Menj ki az erdőbe, és nézd meg, hogyan veszik a kanyarokat a jobbnál jobb gépek!

Tarts őszi nagytakarítást!

Mi sem ideálisabb évszak a szekrényünk átválogatására, konyhánk rendszerezésére, a garázs vagy a kamra lomtalanítására, mint az ősz, a nagytakarítások időszaka. Egy üres hétvégén csinálj magadnak egy kávét, és vedd nyakadba a lakásod!

Hallgass szarvasbőgést a Mecsekben!

Októberig a gímszarvasbikák vágyakozó, harci hangjától zeng az egész Mecsek, ami a városi füleknek igazi csemege lehet! A nász idején, vagyis szeptember elejétől október végéig a kifejlett bikák jellegzetes bőgésükkel hívják fel a nőstények figyelmét. A hűvösebb, párás időben, éjszaka hallani leginkább a bikák dalát, de sokszor előfordul fényes nappal, melegben is.

Szívd magadba a stílust!

Idén szeptember 29. és október 8. között negyedik alkalommal jelentkezik a DesignPécs, amely a Design Hét Budapest hivatalos partnerrendezvénye. Egyetemi és vállalkozói kiállítások, programok, divatbemutatók, design street, workshopok, műhelylátogatás és még számos program lesz ez alatt a pár nap alatt.

Sétáltass lámát az Állatok Világnapján

A Pécsi Állatkert különleges programokkal készül október 6-ra, az Állatok Világnapjára. Szombaton nem csak különböző állatok látványetetésének lehetünk szemtanúi, de sétáltathatunk lámát, alpakát és malacot is, és megismerkedhetünk „nemszeretem” állatokkal is testközelből. A részletes programért keressük fel az állatkert honlapját.

Öltözz be halloween alkalmából!

Nem baj, ha már nem vagy iskolás, beöltözni mindig nagy buli a haverokkal. Felnőttként az ember precízebb is, ami a jelmezt illeti. Érdemes körülnézni már most az interneten, hiszen temérdek hasznos sminkkészlet, műsebhely, kellék rendelhető az ötletes jelmezért.

Látogass el a Pécsváradi Leányvásárra!

A leányvásár a fiatalok ismerkedési alkalma volt. Baranya megyében ősszel tartották ezeket az összejöveteleket, amelyek során a lányok édesanyjai szépen felcicomázták és kiállították a lányokat a fiúk elé, amolyan szemlére. Állítólag az édesanyák a lányok teljes ünnepi ruhatárát magukkal vitték, és egy nap akár ötször is átöltöztették őket, hátha lesz „kapás”. Idén október 19–21. között lesz a Pécsváradi Leányvásár.

Színes divatbemutató hús-vér nőkkel

Lánczos-Benkő Tímea, pécsi stylist és a Futureal közös divatbemutatóján nem semmi nők állnak a kifutóra. Egyikük sem hivatásos modell, hanem anyuka, diáklány vagy kismama, egyszóval, hétköznapi nő! Az eseményen a Futureal ruháit, a Pécsi Kesztyű kesztyűit és megannyi pécsi márka darabjait nézhetjük meg az Auguszt Házban. A részletekért kattintsunk ide.

Fesztiválozz és borozz Villányban!

Október 4–7. között igazán érdemes ellátogatni a Vörösbor Fesztiválra, a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai eseményére. Négy napon keresztül, csütörtöktől vasárnapig, a borospincéktől a rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók.

 

Hirdetés