A fiú, aki Cannes-ban két díjat is bezsebelt

hirdetés
Uránia Mozi
Százados Ábel még csak 13 éves, de pár napja kisfilmjével megjárta a Cannes-i Filmfesztivált. A filmet mobiltelefonnal készítette egy családi összejövetelen.

A felvett nyersanyagot mobilon vágta meg, és nagybátyja segítségével indították egy olyan versenyen, ahol hatalmas sikert ért el, és bejutott a Cannes-i Filmfesztiválra. A pécsi kisfilm nemcsak rövidfilm, hanem a világbéke és tolerancia kategóriában is díjat nyert.

A pécsi kisfilm nemcsak rövidfilm, hanem a világbéke és tolerancia kategóriában is díjat nyert. A díjat viszont nem hozhatták haza, mondja mosolyogva Ábel

– Azért nem tudom megmutatni a díjat, mert azzal a lendülettel, hogy megkaptuk, ki is vették a kezünkből, mert nem volt idejük arra, hogy aláírják, így majd valamikor érkezik postán az oklevél – meséli Ábel.

Tarantinót is látta?

A 13 éves pécsi fiúnak egy életre szóló élmény volt, hogy Tarantinóval egy városban lehetett.

– A hírességeket csak messziről lehetett látni. Végigvonultak a vörös szőnyegen, beültek a limuzinokba és mentek is a szállodába. Egyszer hallottam, hogy azt kiabálják, hogy Tarantino, oda is futottam, de csak azt láttam, hogy valaki beült egy kocsiba. Feltehetően ő volt – nevet Ábel.

Ábel tanul, jövőre kezdi majd a középiskolát. De nyáron már egy egész estés filmben lesz operatőr, természetesen a jól bevált mobiltelefonjával.