A fogtündér újra Pécsre látogat!

Folytatódik a játékos szűrőprogram a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika gyermekfogászati részlegén. Ezúttal szeptember 28-án, délután várják a kicsiket anyukákkal, apukákkal együtt, hogy a fogorvossal való első találkozás igazi élmény legyen, és ne a görcsös félelem hassa át. A vizsgálat ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

hirdetés
Uránia Mozi

A Fogtündér program sikere bebizonyította, hogy óriási igény van rá. Volt olyan nap, amikor a meghirdetést követő 24 órán belül 200 kisgyermeket szerettek volna regisztrálni a mindössze 60 időpontra. A helyzetet a szervezők úgy próbálják most kezelni, hogy a várost három részre osztották fel – tájékoztatott a Pécsi Tudományegyetem.

Mint írják, ezúttal először a keleti városrész védőnői értesíthették a körzetükbe tartozó picik szüleit. Második lépésként nyilvánosan is meghirdették a pécsi szűrés lehetőségét. A cél a módszerrel az, hogy minden alkalommal más-más területén élők élvezhessenek elsőbbséget.

A klinikán szeptember 28-án, csütörtökön 15.30–17.30 között várják a családokat.

Az eseményen kizárólag regisztrációval lehet részt venni, ez az ertedesveledvideo@gmail.com címen tehető meg. A regisztráció alapján kapnak időpontot a jelentkezők, ami azért fontos, mivel a jelentkezések sorrendje alapján regisztrálják, tudják fogadni a gyermekeket.

Az élmény mellett a picik ajándékot is kapnak: fogkefével és tejfogtartó dobozkával térhetnek haza az első szűrésről.

A jelenlegi jogszabályok értelmében a kisgyermekek rendszeres fogászati szűrővizsgálata óvodáskortól kötelező. A három év alatti apróságoknak nincs szervezett, avagy kötelező fogászati szűrővizsgálata, kontrollja.