A hazáját szolgálva vonult nyugdíjba Pécsen a 90 éves Misike bácsi

A sokéves pécsi hagyományoknak megfelelően kereken 90. születésnapja alkalmából köszöntötte a Baptista Szeretetszolgálat Malomvölgyi úton található szeretetotthonának egyik lakóját Őri László, Pécs alpolgármestere és Kövesi Mária, a terület önkormányzati képviselője. A szépkorú Kovács Mihály István, azaz „Misike bácsi” a születésnapi köszöntésen elárulta, hogy szerinte minek köszönheti hosszú életét.

Kovács Mihály István 1929. szeptember 10-én született Kecskeméten, jelenleg pedig a Baptista Szeretetszolgálat Malomvölgyi úti szeretetotthonában él, ahol 90. születésnapja alkalmából köszöntötte őt az otthon baráti közösségének tagjai mellett Őri László alpolgármester és Kövesi Mária, a terület önkormányzati képviselője.

Misike bácsit 90. születésnapja alkalmából köszöntötték

Miután Őri László átadta „Misike bácsinak” az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt – minden magyar szépkorúnak ajándékul járó – emlékplakettet és az önkormányzat emléklapját, az alpolgármester köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a honvédőrnagyként Pécsen nyugdíjba vonult Misike bácsi életvezetésével, szép korával példát mutat a pécsieknek, főként a pécsi fiataloknak, akárcsak Pécs megannyi idős polgára, akik hozzá hasonlóan rengeteget tettek azért, hogy Pécs felvirágozzon az elmúlt évtizedek során.

„Pécs megbecsüli az időseket”

– Pécs megbecsüli az idős polgárait, hálával tartozunk nekik, hiszen ők voltak azok, akik a két világháború között, a legnehezebb évtizedekben újjáépítették ezt a várost. Az ő munkájuknak köszönhető, hogy Pécs ma egy gyönyörű, élhető város képét mutatja – mondta a városvezető.

Őri László és Kövesi Mária is meglepte Misike bácsit

Kövesi Mária elmondta, hogy már több éves hagyomány az a városban, hogy a 90. és 95. születésnapjukon megköszöntik a városért sokat tett szépkorúakat.

„A jó Isten adta”

– Mindig nagy öröm számomra, hogy amikor meglátogatom őket, mindig azt látom, hogy milyen boldogok társaikkal együtt – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, Misike bácsi rövid gondolkodás után azt felelte, hogy azt egyrészről „a jó Isten adta”, ugyanakkor szerető családja és a haza szolgálata és védelme is megerősítette egészségében.

Hirdetés