A hétvége a gyerekeké lesz Pécsett!

Magyarországon a gyereknapot, a korábban egyhetes rendezvényt 1931-től ünneplik, 1950 óta már csak egynapos és május utolsó vasárnapján tartják. Pécsett rengeteg színes programot szerveznek a kicsik szórakozására. 

hirdetés
Uránia Mozi

Május 25.

Pécsi Városi Gyereknap

„Mutasd meg, Te miben vagy a legügyesebb!” az idei Pécsi Városi Gyereknap mottója, melyet már nyolcadik alkalommal rendeznek meg Pécsett. A képesség- és készségfejlesztés kerül fókuszba a rendezvényen, ahol játékos körülmények között, az önfeledt szórakozás élményét előtérbe helyezve próbálhatják ki magukat a gyermekek 7+1 próbán.

További információkat IDE kattintva találunk.

II. Apáczai Családi Nap – Gyermeknap

Ingyenes programokon vehetnek részt kicsik és nagyon 9 órától az ANK-nál. Többek között fellép a MárkusZínház, Ribizli Bohóc, a Híres Pannónia Együttes, sőt lesz retróbuli az Apsons Zenekarral, és Táncház a Vízin zenekarral is.

További részletek ITT.

Katasztrófavédelmi Gyermeknap

Ismét kinyitnak a szertárkapuk a gyermekek előtt, ugyanis a megye tűzoltó-parancsnokságain, katasztrófavédelmi őrsein nyílt nap lesz a kicsiknek.

ITT olvashatjuk a részleteket.

Május 26.

Gyereknap a Pécsi Állatkertben

30 percenkénti látványetetésekkel várja a kicsiket és nagyokat a pécsi állatkert. Növényevők és ragadozók etetését is megnézhetik majd a látogatók, rendkívül izgalmasnak ígérkezik!

Még több információ ITT.

Gyermeknap a Kincses úti Tescónál

Lesznek versenyek, trambulin, légvár, arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás, gyurmázás, kézműveskedés újrahasznosított anyagokból, de az egészségre is figyelnek, vérnyomás- és véroxigénszint-mérés, valamint szükség esetén életmódtanácsadás is igénybe vehető.

IDE KATT a részletekért.

MEX Gyereknap

A kalandparkban természetes környezetben, családias hangulatban kínálnak élményekben gazdag időtöltést. Bemutatókkal, vetélkedőkkel, játékos arcfestéssel, ajándékokkal és akciós belépőjegyekkel várják látogatóikat.

KATT IDE további információért.

Baba-, Gyereknap és Piknik a Pécsi Pagonnyal

A gyerekek különböző izgalmas finommotorikus és nagyon maszatos, nagyon festékes játékot próbálhatnak ki itt, amit biztosan élvezni fognak. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

ITT a részletes program.

Pécs Plaza Gyereknap

Tamás Éva Játéktára, interaktív gyermekkoncert, Meseóra, Zeneovi, hangszersimogató, lufihajtogatás, arcfestés, kézművesek várnak mindenkit az ingyenes gyereknapon.

Még több információ IDE kattintva elérhető.

Gyermeknap a Cella Septichorában

Az idei gyermeknapon Pécs különböző történelmi korszakaihoz kapcsolódó társasjátékokat próbálhatnak ki a Cella Septichorába betérő családok. A programhoz kapcsolódóan ezen a napon zárul a korábban meghirdetett „Mit adtak nekünk a rómaiak?” kreatív műhely, valamint a Gyermekek Világöröksége pályázat. Délután pedig egy kiállítás formájában mutatják be a két projektben részt vevő gyermekek alkotásait.

IDE kattintsunk a részletekért.

+1 Showder Klubos gyereknap 

Május 30-án szervezi meg hagyományos gyereknapi programját a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület rászoruló családoknak. A Zsolnay-negyed E78-as termében 16.30-tól várják a résztvevőket, a főműsorszám Tóth Edu volt pécsi lakos, a Showder Klub egyik meghatározó embere lesz, aki 1 órás műsort fog tartani. Ez után pedig több száz plüssállatot osztanak majd ki a gyerekeknek. 

Hirdetés