Rab Dénes méltán érdemelné ki a világ legjobb nagypapája címet. A székesfehérvári úr ugyanis heti négyszer kora hajnalban kel, hogy autóba pattanjon, és lejöjjön Pécsre azért, hogy kisunokáját, Verát, elvigye a pécsi állatkertbe. A hős törzsvendéget, és állatszerető unokáját a napokban egy rögtönzött zoopedagógiai foglalkozással, és ajándékcsomaggal is meglepték az állatkerti gondozók.

hirdetés
Uránia Mozi

Rab Dénes heti négyszer jár be Székesfehérvárról segíteni a lányának Pécsre, vigyázni a másfél éves kisunokára, Verára. Elmondása szerint a lánya nagyon elfoglalt, ezért ő és a neje sokszor segítenek a gyerekvigyázásban, az egyik legalkalmasabb tér erre pedig a pécsi zoo.

– Már a reggel kilencórás nyitásra itt szoktunk lenni, van, hogy korábban is érkezünk. Az egész délelőttöt itt töltjük, ha napos, meleg az idő, akkor kint vagyunk, ha esős, akkor a főépületben játsszunk. Vera nagyon szereti az állatokat, de a gyerekekkel is szuperül kijön: szeretettel mutogatja az állatokat mindenkinek – meséli Dénes, a nagypapa, majd hozzáteszi, hogy a kicsi nagyon anyás, de amikor az állatkertben vannak, olyannyira elfárad, hogy délben szinte altatás nélkül le lehet fektetni.

Az állatkerti gondozók tegnap meg is ajándékozták a két bérletes vendégüket, és egy ajándékcsomaggal, illetve egy rögtönzött, zoopedagógiai foglalkozással lepték meg a kis Verát, és nagypapáját.

– Bemehettünk egy oktatóterembe, ahol a kicsi megsimogathatta a tengerimalacot, hüllőket. Kaptunk játékokat, az intézmény egyik gondozója pedig tartott egy ismeretterjesztő órát, aminek köszönhetően még ebben a zord, szomorú, esős időben is vidáman telt a napunk – mondja Rab Dénes.

Pap Zsuzsanna, az állatkert gyűjteményi és nevelési vezetője elmondta, hogy a zoopedagógus kollégák szóba elegyedtek a nagypapával, így derült ki, hogy szinte minden nap náluk töltik a délelőttöket.

– Minden bérletes vendégünk nagyon fontos, ezért gondoltak egyet a kollégák, és egy színezőkönyvvel, kulaccsal és egyéb ajándéktárggyal teli csomag kíséretében egy rögtönzött, zoopedagógiai foglalkozással is meglepték a másfél éves kicsit és nagypapáját – tette hozzá.