A Káptalan utcai szabadtéri színpad ezen a nyáron is benépesül: június 20-án elstartol a Pécsi Nyári Színház, ami egészen augusztus közepéig hozza el a legjelesebb színészeket Pécsre különleges produkciókkal. Várhatóan újra megdől a nézőszám, van olyan előadás, amire már nem lehet jegyet kapni.

Vészesen fogynak a jegyek a Pécsi Nyári Színház idei előadásaira – ezúttal is vélhetően nézőcsúcsot dönt a műsorsorozat. Már most van olyan darab, amire elkapkodták a jegyeket. Ehhez kellenek persze a színvonalas előadások is, olyan sztárokkal, mint többek között Kern András, Gesztesi Károly, Hernádi Judit, Beleznay Endre, Fésűs Nelly, Ullmann Mónika.

– Tulajdonképpen nem is tudnék kiemelni egy programot sem, hiszen mindegyik ugyanolyan színvonalas lesz. A műsor összeállításakor fontos szempont volt, hogy minden darabban szerepeljenek sztárszínészek, akikkel a pécsiek nem igazán találkozhatnak, akik húzónevek. Egy biztos: bármelyikre is váltanak jegyet, remélhetőleg csalódni nem fognak – mondta lapunknak Vidákovics Szláven, a Pécsi Nyári Színház igazgatója.

Arról is beszámolt, a Kern András és Hernádi Judit főszereplésével készült Valódi hamisítvány című darab június első felében lesz látható a Káptalan utcában (kiemelt képünkön). Akkora rá az érdeklődés, hogy már a jegyértékesítés indulását követően elfogytak rá a jegyek. Tervben van, hogy esetlegesen még egy előadást beiktatnának emiatt. A későbbi előadásokra még annyira nem lehet rálátni, de vélhetőleg mindegyik telt házas lesz.

Biztosan nem maradnak üres székek a nyáron

– Az ideihez hasonló érdeklődést még nem tapasztaltam, az biztos, hogy idén megint rekordot dönt a tavalyi nézőszám. Ez a folyamat már 3-4 éve jól láthatóan zajlik, emelkedő tendenciát láthatunk a jegyeladások tekintetében. Mivel a jegyek túlnyomó részét már online módon vásárolják meg, azt is láthatjuk, hogy

nem csak Pécsről és a régióból, de egész Magyarország területéről érkeznek nézők a nyári színház előadásaira – számolt be a tapasztalatokról az igazgató.

Összesen tíz produkció érkezik Pécsre a nyár folyamán. A nyitó- és talán legnépszerűbb előadás a Valódi hamisítvány lesz Kern Andrással és Hernádi Judittal június 20-án. Kovács Patrícia a Riviéra című darabban szerepel, a L’art pour l’art Társulat pedig a Mintha elvágták vol estjével érkezik. Július első napjaiban Fésűs Nelly az Anconai szerelmesekben játszik, Nyertes Zsuzsa és Csengeri Attila pedig a Boldog Születésnapot! avagy Hatan pizsamában című darabban. Ullmann Mónika a Férjek és feleségekben lesz látható, a Nicsak, ki lakik itt!? pedig elhozza a Káptalan utcába Gesztesi Károlyt, Száraz Dénest, Bánfalvy Ágnest, Beleznay Endrét. De EZEN a linken érdemes végigböngészni a teljes kínálatot.

– Annak idején a Pécsi Nyári Színház alapítói 1978-ban egy összművészeti rendezvénynek álmodták meg ezt a programsorozatot, és mi is arra törekszünk, hogy egyre több műfajt csempésszünk a fesztivál keretei közé: táncos, énekes, filmes előadások a színdarabok mellett – így Vidákovics.

A telt házas előadásokra egész Magyarországról érkeznek nézők – mondja Vidákovics

A Margaret Island koncertjén kívül még lesznek egyéb off-programok, szabadtéri filmnézést is terveznek, de a Pécsi Nyári Színház eme része még formálódik.

Vidákovics elmondta, az elmúlt években megszokhatták a nézők, hogy koprodukcióval készülünk a Pécsi Nemzeti Színházzal vagy a Pécsi Balettel. Idén sajnos ez elmarad, de a pazar program mindenkit kárpótol ezért.

A horvát színház megtalálta a helyét

A Pécsi Horvát Színház egészen egyedülálló intézmény a régióban, kulturális központja a helyi kisebbségnek. Több mint egy éve adták át teljeskörűen felújítva, Vidákovics Szláven szerint bebizonyosodott, hogy valóban centruma lett a kulturális életnek.

– Elsődlegesnek tartjuk a horvát nyelvű előadásokat is, és próbálunk arra törekedni, hogy minél több idegen nyelvű programot szervezzünk. Úgy érzem, a színház megtalálta a helyét a pécsi horvát nemzetiség körében.

Kiemelt kép forrása: Orlai Produkció

Hirdetés