A lakók adventi naptárrá varázsolták a panelt

Pécsett, a Nagy Imre út egyik panelháza máris ünnepi díszbe öltözött, a lakók egy monumentális adventi naptárat csináltak az épület homlokzatából.

Ahogy jönnek egymás után a hidegebb és hidegebb napok, úgy esik egyre jobban egy-egy csésze gőzölgő tea, egy bögre forró csoki vagy egy pohár forralt bor. Persze, ha épp nincs a közelben 50 Celsius-fok körüli folyadék, az is nagyon hatásos tud lenni, ha az ember találkozik egy szívmelengető történettel.

Nos, aki mostanában Kertvárosban, a Nagy Imre út környékén sétál, az szó szerint szembe találhatja magát egy ilyennel. Az egyik négyemeletes panelház ugyanis az ünnepi időszakban nemcsak lakóépületként funkcionál, hanem adventi kalendáriumként. A lakók minden ablakra kiragasztottak egy-egy számot, mellette pedig egységes díszítést is kaptak a nyílászárók. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem egy klasszikus adventi naptárról van szó, ugyanis a számozás alapján december hónap minden napjára jut egy ablak, ettől függetlenül a kezdeményezés sokak arcára csalhat mosolyt, aki arrafelé jár épp.

Akárhogy is, az már biztos, hogy ebben a házban a jószomszédi viszonnyal nincsenek gondok.