A magyar Liverpool nem fékezi a tempót

A jól ismert pécsi sztárbandák mellett a városban rengeteg olyan kezdő, fiatal, vagy csak simán ismeretlen együttes van vagy volt, amelyeket jó ismerni és jó elkapni élőben, Pécs klubjaiban. A pécsi zenei életet bemutató Liverpool-sorozatunk legújabb darabjában újfent ilyen zenekarokat mutatunk be.

OGS „Oldschool Generation Sound”

Egy maréknyi pécsi zenész alkotja (vagy alkotta, nem tudjuk) az Oldschool Generation Sound csapatát, akik igazi, belassult, nyugis, békés dub-reggae dalukkal garantáltan kiűzik a fejekből az őszi stresszt.


Sajnos túl sok életjelet nem mutattak 2015 óta, pedig szükség lenne a városban egy ilyen, a műfajhoz illően kellemesen punnyadt, de életigenlő reggae-bandára, akiknek a célja – mint azt Facebook-oldalukon írják – az, hogy „a béke ne csak utópia legyen, hanem mindenki számára elérhető valósággá vállhason”.

Brahman Mushrooms


Alig ismert és már valószínűleg nem aktív pécsi projekt a Brahman Mushrooms. Nevéhez méltó módon nagyon pszichedelikus, pihenős, de közel sem unalmas ambient ez, szépen építkező, hosszú szerzeményekkel, ezernyi remek kis dallammal, csilingeléssel, hipnotikus hangfolyamokkal, sok-sok színnel, dögös, bólogatós ütemekkel, elszállós törzsi hangulattal. Ingyen letölthetők a lemezek, lassú estéken és utazások során nagyon jól tudnak jönni.

Ark for One

Az Ark for One első kislemeze nemrég, idén októberben jelent meg, a srácok pedig ingyen letölthetővé is tették a Bandcamp-oldalukon. Nagyon dallamos, nagyon fogós és kifejezetten rádióbarát, slágeres jól megírt, kidolgozott alternatív pop-rock dalok sorjáznak az anyagon.

Ludézer Dániel nagyszerű gitármunkája és Dörömböző Máté kifejezetten erős, szenvedélyes, kieresztett éneke viszi a számokat, egészen nagy lendülettel. A dalszövegekkel sincs komolyabb gond. Kreatív, okos, hatásos zenekar, remélhetőleg így is maradnak.

Hirdetés