A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségi tagjává választotta Péterffy Attilát

Péterffy Attila

Az 1990 óta működő Magyar Önkormányzatok Szövetsége hétfői tisztújító ülésén elnökségi taggá választotta Pécs polgármesterét, Péterffy Attilát. A szövetség célja, hogy képviselje és védje a magyar önkormányzatok érdekeit. 

A szeptember 22-ei közgyűlésen szavazták meg, hogy Pécs csatlakozik a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez. De mit is kell tudni erről a szövetségről és miért fontos, hogy Pécsi is csatlakozzon hozzájuk? Az 1990-ben létrehozott szövetség célja, hogy képviselje és védje a magyar önkormányzatok érdekeit és magát az önkormányzatiságot, többek között a különböző kormányzati döntéshozatali eljárások és szakmai rendezvények, képzések, fórumok során. A Gémesi György, Gödöllő polgármestere által 1991 óta vezetett érdekszövetség az egyike a kormány által egyeztetésekre is meghívott 8 szövetségnek.

A MÖSZ szeptember 28-án tartott tisztújítást Gödöllőn, melynek során a szövetség Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét is beválasztotta elnökségi tagjai közé. A tisztújítást követően a MÖSZ szeptember 29-én konferenciát rendezett az önkormányzatiság 30. évfordulója alkalmából, melyről Péterffy Attila lapunknak a következőket mondta:

– Valódi szakmaiság a hangsúlyos a szövetségi munkában, ennek szellemében folyt az a keddi kerekasztal-beszélgetés is, amelynek témája a magyar önkormányzatiság állapota volt.

A MÖSZ új elnökségi tagjai, köztük Péterffy Attila és Karácsony Gergely (forrás: Gödöllő.hu)

A tisztújítás során a szövetség társelnökének választották Eszes Bélát, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshida polgármesterét és Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt.

Péterffy Attila mellett elnökségi tagokká választották a következő polgármestereket: Hatvani Miklós (Isaszeg), Márki-Zay Péter (Hódmezővásárhely), Nyirati Klára (Baja) és Wittinghoff Tamás (Budaörs). A polgármesteri tagozat vezetőjének Szűcsné Posztovics Ilonát, Tatabánya polgármesterét választották meg.

Hirdetés