A Mindenki Pécsért Egyesületnek mutatja be a városvezetés eddigi munkáját Péterffy Attila

Péterffy Attila, Pécs polgármestere

Felkerült Péterffy Attila honlapjára egy prezentáció formájú beszámoló a pécsi önkormányzat elmúlt közel másfél évéről. Ezt a polgármester ma délután jelölő szervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület elnöksége előtt is bemutatja.

hirdetés
Uránia Mozi

A beszámoló, ami “A megújuló város” címet viseli, négy plusz egy részben mutatja be a pécsi városvezetés eddigi munkáját, terveit és céljait.

Az első rész a 2019 őszi helyzetről ad pillanatképet, arról, milyen állapotban vették át Péterffyék a várost. A fideszes városvezetéstől örökölt 8,5 milliárdos állami adósságról, a félbehagyott, reménytelennek tűnő fejlesztésekről, a cégeknél, intézményeknél tapasztalt gazdátlanságról, hanyag gazdálkodásról, innovációs elvárások nélküli kulturális intézményekről, a városban uralkodó rossz hangulatról ír a polgármester.

A második rész a 2019 októberétől 2020 márciusáig tartó időszakot elemzi. Itt a cégeknél lezajlott átvilágításokról ad rövid összefoglalót Péterffy, de bemutatja a város gazdaságpolitikáját és az új önkormányzati főosztályt, aminek feladata a gazdaságfejlesztés. Itt ír arról is, hogyan menedzselték az előző időszakban elakadt, vagy lelassult fejlesztéseket, amilyen például a Ferencesek utcájának fejlesztése, az új vásárcsarnok építése és a régi fejlesztése, vagy az aquapark ügye. Bemutatja a leendő sportfejlesztéseket (jégcsarnok, tanuszoda, stadion), a sokat mondó című “Kultúra: harc az értékeinkért” fejezetben pedig összefoglalja, hogyan küzdöttek a kormányzattal a helyi kulturális intézményekért.

A prezentáció harmadik része a járvánnyal kapcsolatos önkormányzati intézkedéseket, és a tavaly márciustól máig tartó időszakot mutatja be. Itt a helyi védekezésről, a pandémia helyi gazdasági és társadalmi hatásairól, a nyári nyitásról (Pécs Nyitva! kampány), a helyi kisvállalkozásoknak nyújtott segítségről és a különböző várospolitikai stratégiákról ír a polgármester. Külön kitér a járvány és a kormányzati intézkedések önkormányzati gazdálkodására gyakorolt negatív hatásaira, kiemelve, hogy 2021-ben mindezek miatt Pécs városa várhatóan közel 6 milliárdos bevételkiesést szenved el.

A negyedik, “Jó irányba halad a hajó” című rész fő témája a gazdaságfejlesztés: az eddig megvalósult fejlesztésekről, és főleg a következő uniós finanszírozási ciklusban tervezett fejlesztési irányokról ír itt a polgármester.

A plusz egy fejezet rövid összefoglalása a prezentációnak.

Ahogy azt a városházától megtudtuk, Péterffy Attila ma délután jelölő szervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület elnöksége előtt mutatja be a prezentációt.