A nyári szünet alatt is kapnak meleg ebédet a rászoruló pécsi diákok

A nyári szünidő alatt idén is a város négy iskolájában zajlik a rászoruló diákokat segítő hagyományos, ingyenes pécsi gyermekétkeztetési program, tehát nem kell aggódnia annak a több mint 500 hátrányos helyzetű pécsi szülőnek, akik a nyári hónapok során nem tudják gyerekeiknek biztosítani a meleg ebédet.

hirdetés
Uránia Mozi

Pécsen már több éve megszokott, hogy az önkormányzat gondoskodik arról, hogy a rászoruló diákok számára legyen lehetőség az ingyenes étkeztetésre a nyári szünidő ideje alatt, ráadásul a város négy különböző iskolájában is.

Őri László: a cél, hogy ne éhezzenek nyáron se a rászoruló gyerekek

A Köztársaság Téri Általános Iskola előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján a nyári gyermekétkeztetés kapcsán Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzat – állami támogatással együtt – idén összesen közel 6 és fél millió forintból oldja meg, hogy a programba regisztrált közel 550 hátrányos helyzetű iskolás meleg ételhez jusson a szünidőben.

Meleg ételt kapnak a hátrányos helyzetű gyerekek

– Az idei évben is biztosítjuk az ingyenes nyári étkeztetést a rászoruló diákoknak, mellyel az a célunk, hogy ne legyen a városban egyetlen olyan rászoruló gyermek se, aki a szünidő alatt éhezik, éhes marad – mondta a városvezető.

Nem fognak éhezni

Kiemelte, hogy az önkormányzat idén is arra törekedett, hogy a gyermekétkeztetés minden nagy városrészben elérhető legyen Pécsett. Így négy helyszínen lehet meleg ételhez jutni a nyári szünidő alatt: a keleti városrészben a Meszesi Általános Iskolában, Kertvárosban az ANK Nevelési Központban, a belvárosban a Köztársaság téri iskolában, Uránvárosban pedig az Éltes Mátyás Szakiskolában.

Őri László hangsúlyozta, hogy természetesen az óvodások és bölcsődések számára is biztosított az ingyenes nyári gyermekétkeztetés, melyet azokban – a nyáron is nyitva tartó, működő – intézményekben vehetnek igénybe, melyekbe a gyerekek járnak.

hirdetés
Uránia Mozi