A pécsi háromszoros fittanyuka mindenki példaképe lehet

Kászonyi Zsanett lassan 10 éve vesz részt rendszeresen kiemelkedő eredményekkel fitneszversenyeken, a pécsi anyukák egyik kedvenc személyi edzője, fitneszmodell, mindemellett és nem utolsósorban kétgyermekes anyuka. Hogy mindezt hogyan tudja összeegyeztetni, illetve honnan indult, az interjúnkból kiderül. 

– Honnan jött az edzőterem iránti szeretet? Hogyan indult a karriered?

– Nagyon korán, 13 éves koromban hajlamossá váltam a hízásra és nagyon szerettem is a hasamat, így feljött rám hirtelen vagy 15 kilogramm felesleg. Ez volt az az időszak, mikor tetszeni szerettem volna a fiúknak, nagyon zavart a dolog. Akkoriban még nem volt annyi alternatíva a táplálkozásra és a sportra, mint most, így elkezdtem éheztetni magam a fogyás érdekében. Évekig próbálkoztam különböző módszerekkel lefogyni, viszont egyik sem vezetett hosszú távú eredményre: egyszer lementek a kilók, másszor feljöttek. Végül szerencsére felismertem, hogy a sport és a helyes táplálkozás fognak segíteni nekem, és 23 évesen elkezdtem edzésre járni. Körülbelül négy évvel később döntöttem el, hogy a versenyzést is kipróbálom, és azt, hogy hivatásként is ez való számomra.

– Sorra nyered az érmeket és a kupákat. Mire vagy a legbüszkébb?

– Arra, hogy három különböző fitneszszövetség is megválasztott a Fittanyuka kategória győztesének. Számomra ez nagyon nagy megtiszteltetés, hiszen szülés, munka, gyerekek, háztartás mellett a legnagyobb kihívás elérni a versenyformát. Emellett az INBA nevű natural szövetségnél sikerült megnyernem a figure absolute kategóriát, ami szintén hatalmas eredmény. Arra is nagyon büszke vagyok a munkámmal kapcsolatban, hogy rengeteg anyuka választ edzőjének, azt mondják, egyfajta példakép vagyok a számukra, hiszen én is világra hoztam két gyermeket.

– A gyermekeidnek is oda kell figyelni a táplálkozásukra, vagy velük nem vagy olyan szigorú, mint magaddal és a vendégekkel?

– Semmit sem erőltetek, még nagyon kicsik. Ők bármit ehetnek, amit csak szeretnének. 7 és 9 évesek, egyelőre még nem kell aggódniuk amiatt, hogy ne tudják könnyen leadni, ha véletlenül feljön rájuk néhány plusz kiló. Imádják például a kakaós csigát, az mindig van otthon. A kislányomon úgy látom, hogy hajlamos lesz a hízásra, de úgy vagyok vele, hogy most még ne foglalkozzon ezzel. Egyszer azt mondta, le szeretne szokni a kakaóról, hogy ne hízzon, de szerencsére gyorsan lebeszéltük róla (nevet).

– Ha már a gyerekeknél tartunk… Hogyan lehet összeegyeztetni a családot és a munkádat, a versenyeket? 

– Szerencsés vagyok, mert a férjem és mindkettőnk szülei nagyon sokat segítenek a fiam és a lányom nevelésében. Mikor a versenyzést kezdtem, a gyerekek még nagyon kicsik voltak, és szinte nem vettek észre semmit abból, hogy elmentem egy-egy megmérettetésre. Most már nagyobbak, és szívesen eljönnek szurkolni is, alig várják az eredményeket (nevet). Egyébként 17 óráig dolgozom, az iskolából a nagyszülők hozzák el a gyerekeket, aztán amint hazaértem, együtt lehetünk. Külön edzésre nem is kell időt fordítanom, két vendég között vagy a vendégeimmel együtt tudok a saját gyakorlataimmal is haladni. Egyébként az anyukák rengeteg időt és energiát fordítanak a gyermekeikre, szerintem megérdemlik, hogy hetente néhány órát azzal foglalkozzanak, hogy boldogak lehessenek a saját bőrükben. Nem könnyű visszanyerni a szülés előtti, vagy a megálmodott formát, egy életen át be kell tudni iktatni az edzést és életmódot váltani.

Hirdetés