A szezon talán legjobb játékával győzte le a PMFC a Gyirmótot

Egyre feljebb kúszik a tabellán a PMFC a Merkantil Bank Ligában - Fotó: Müller Andrea

Vas László csapata végig kézben tartotta a meccset. Győzelmével a PMFC már ötödik a másodosztályban, mindössze egy pontra lemaradva a harmadik helyen álló Gyirmóttól.

A PMFC a Helesfay – Króner, Preklet, Rácz, Katona – Kónya, Futó, Tölgyesi, Hegedűs – Adamcsek, Geiger összeállításban lépett pályára vasárnap 17 órakor.

A Gyirmót kezdője a következő volt: Hársfalvi – Major, Hudák, Széles, Szegi – Vass Á., Lázár P. – Heffler, Szatmári, Hajdú – Simon.

Az első félidőben a PMFC jelentős mezőnyfölényben játszott, de ezt nem igazán tudta helyzetekre váltani. Nem így a második félidőben, amikor a piros-feketék sorra vezették helyenként kifejezetten tetszetős támadásaikat, melyek közöl több is helyzetet eredményezett, sőt, egy gólt is.

Az 58. percben Geiger a védők szorításában tört kapura, és jobb oldalról, nagyjából a tizenhatos vonaláról keresztbe elrúgta a labdát. Nem volt túl erős lövés, de jól helyezte a játékos. Megérdemelten szerezte meg a végig aktívabban játszó hazai csapat a vezetést.

A gól után a Pécs nem engedte kibontakozni a Gyirmótot, ha lehet, még magasabb fokozatba kapcsolt Vas László csapata, és az utolsó pillanatig támadó szellemben futballozott. Jellemző, hogy a hosszabbítás perceiben is a vendég csapat térfelén tudták tartani a labdát.

Nehéz kiemelni bárkit is a PMFC-ből, hiszen csapatként alkottak nagyot, a védelem (beleértve a kapus Helesfayt is) szinte tökéletesen működött, Rácz László megint klasszis teljesítményt nyújtott, a középpályások – főleg a második félidőben – hatékonyan szervezték a támadásokat, a támadó szekcióban pedig végre érezhetően “benne volt a gól” az egész meccs folyamán. A csapat végig agresszíven és offenzívan játszott, esélyt sem adva az ellenfélnek. Helesfaynak egyszer kellett csak nagyot védenie a 90 perc alatt.

A mérkőzés teljes szöveges tudósítását a PMFC honlapján találják.

Győzelmével a PMFC feljött az ötödik helyre a másodosztályban, és mindössze egyetlen ponttal van lemaradva a veresége ellenére a harmadik helyen maradó Gyirmóttól.

Jövő hétvégén a PMFC a jelenleg 13. helyen álló Szegedhez látogat.

További eredmények (forrás: mlsz.hu):

A tabella pedig így néz ki:

 

 

 

Hirdetés