A tánc tüzében izzik majd Pécs, itt a tangóünnep

Érkezik a legszenvedélyesebb rendezvény, a III. Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep! Táncbemutatók, argentin ritmusok, táncoktatás, koncertek és tangóbál! A Zsolnay Negyedben szeptember 30-án felpezsdül a hangulat! A ZSÖK közleménye.

hirdetés
Uránia Mozi

Délután 14 órától a tangó hangulatot az aradi származású Murvai Dávid DJ ébreszti fel, amit Livits Réka: Tangó, Berlin című könyvének bemutatója követ, tánc kíséretében.

14.35-től különféle tangó stílusok bemutatója látható, mint: Canyengue, Tango de Salón, Vals, Milonga és Tango Nuevo. Mindezt többek között olyan táncosok előadásában, mint Glotz Mária, aki több hazai és külföldi esemény és verseny oszlopos tagja, vagy Lucas Molina Gazcón, aki számos versenyt nyert meg Argentínában és táncolt a tangós körökben kultikus Tango Lesson című filmben is.

15.40-kor a Pesti Tangó Színház keretében öt pesti tánciskola tanárai mutatkoznak be (Tango Mistico, Tangó Libre, Hello Tango, Tango Factory, TangóDió), 50 perces előadásukkal egy fordulatos, érzelmes történetet táncolnak el. 16.30-tól koncert és Milonga veszi kezdetét. A Milongát a Pécsi Argentin Tangó Közösség tánca nyitja meg, az élő zenét pedig a Tangó Harmony Budapest zenekar biztosítja. Majd „Ízelítő a tangó varázslatából” címmel ingyenes tangó oktatást tart Glotz Mária és Reichardt Gábor.

Este 18.00-tól az Orquesta Típica Budapest ad koncertet, amit közel 50 perces Tangó show követ Budai László és vendégei, valamint az Argentin Tangó Táncszínház előadásában. 21.00-tól a Sopianae Tangóbál (belépődíjas program) vár mindenkit; 22.00-órától a Orquesta Típica Budapest koncerttel, azt követően pedig Murvai Dávid DJ-vel.

Korábbi beharangozónk a tangóünnepről: