A zaklatással vádolt Kenderesi barátnője: „A lány egyértelműen túlreagálta az esetet”

Szerelme és édesanyja is határozottan kiáll a pécsi úszóolimpikon, Kenderesi Tamás mellett, aki a kvangdzsui világbajnokságon való szereplés után, vasárnapra virradóra keveredett szexuális zaklatási ügybe – írja a Blikk.hu.

Egy dél-koreai szórakozóhelyről vitték el a rendőrök, miután egy nő azt állította, a sportoló inzultálta. Barátnője, Szilovics Fanni a Blikk érdeklődésére elmondta, kitart kedvese mellett, akit mindenben támogat.

– Egy pillanatig sem kételkedem Tamás ártatlanságában! Engem hívott elsőként, miután megtörtént a szerencsétlen eset. Teljesen véletlen volt, hogy hozzáért a lány fenekéhez, sajnos, egy zsúfolt bárban ez előfordulhat. A lány egyértelműen túlreagálta az esetet, alaposan felfújta az ügyet – nyilatkozta az ugyancsak sportoló, Győrben kézilabdázó Szilovics Fanni a lapnak. Elmondta azt is, hogy nem tudnak konkrétumot arról, a sportoló mikor jöhet haza.

Kenderesi elismerte, hogy hibázott, de a szexuális zaklatás vádját visszautasította.

– Hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget… A történteket sajnálom, a lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom – mondta Kenderesi, akit a rendőrök ugyan elengedtek, de bizonytalan ideig nem hagyhatja el Dél-Koreát. Szöulban várja az ítéletet, amely valószínűleg pénzbírság lehet, igaz, ez forintban a milliós értéket is elérheti. Súlyosbítja a helyzetét, hogy nem voltak nála az iratai, amikor bekísérték a rendőrségre.

A Kvangdzsuban rendezett világbajnokságon 200 méter pillangón nyolcadikként végzett sportoló édesanyja, Kenderesiné Szűcs Ibolya is beszélt a fiával, s bízik benne, hogy minél előbb viszontláthatja a gyermekét.

– Kiállunk mellette, nagyon várjuk haza. Biztosak vagyunk benne, hogy ártatlan, s reméljük, ezt a hatóságok is megállapítják majd – árulta el az aggódó anyuka.