Abortuszpárti szervezetnek gyűjt a momentumos Cseh Katalin

2017-ben az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma szervkereskedelem miatt indított vizsgálatot az ellen az abortuszpárti szervezet ellen, amelynek javára Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője gyűjtésbe kezdett Facebook-oldalán a napokban. Ugyanis a Planned Parenthood abortuszból származó emberi testrészeket adott el különféle vállalatoknak – írja az Origo.hu

hirdetés

Vizsgálatot indított szervkereskedelem miatt több abortuszklinika, köztük a Planned Parenthood (Családtervezés) ellen az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma – írta a New York Times 2017-es cikke alapján a Mandiner.hu. „Ez régóta várt jó hír” – nyilatkozta Abby Johnson, az abortuszklinika egykori dolgozója, aki ma már életpárti aktivista.

Az Origo.hu cikke szerint Johnson azt nyilatkozta, hogy aktívan részt vesz az illegális szervkereskedelemben, magzatok testrészeit árulták nyereségért cserébe. Álláspontja szerint pontosan azoknak a nőknek hazudtak, akikért elvileg harcolnak. „Első kézből láttam, amikor az abortuszóriásnak dolgoztam. És mégis, évente több mint félmilliárd dollárt kapnak az adófizetők pénzéből” – tette hozzá. A botrány 2015 nyarán robbant ki, miután nyilvánosságra került néhány rejtett kamerával készült felvétel, amelyen a Planned Parenthood egészségügyi szolgáltatásainak igazgatója, dr. Deborah Nucatola elmesélte, hogyan adnak el abortuszból származó emberi testrészeket különféle vállalatoknak.

A videón az látható, amint a doktornő egy kellemes ebéd alatt arról beszél, miként változtatták meg az abortálási technikákat, annak érdekében, hogy egészben maradt szerveket nyerhessenek ki a babából.

Emberi szervekkel kereskednek, a momentumos mégis támogatja őket

A történetnek azért lett hazai vonatkozása, mert

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője éppen nekik szervezett adománygyűjtést a napokban.

Az Alapjogokért Központ szúrta ki, hogy a momentumos képviselő születésnapja alkalmából tett közzé felhívást ebből a célból közösségi oldalán. Ez már önmagában is kellemetlen, hiszen a szülész-nőgyógyász végzettségű politikust nemrég azzal hozták hírbe, hogy kemény abortuszpárti vonalat visz, amit ő igyekezett tagadni. Ahogy azt mi is megírtuk, május végén előkerült egy felvétel, amelyen Cseh jóízűt nevetett, amikor beszélgetőpartnere a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította.

Az Alapjogokért Központ találata a momentumos abortuszpártiságát teljes mértékben alátámasztotta, az általa támogatott szervezetről pedig kiderült, hogy világszerte propagálja az abortuszt és a terhesség utolsó pillanatáig hajt végre terhességmegszakítást. Mindez semmi, hiszen 2013-ban egy olyan kép- és hangfelvétel került nyilvánosságra, amely szerint a Planned Parenthood a már megszületett csecsemők „abortálása” mellett foglalt állást. Nem mellesleg a Soros György-féle Open Society Foundation volt a legnagyobb támogatója az abortuszpárti szervezetnek, amelytől a Trump-kormányzat egyik első intézkedéseként komoly állami támogatásokat vont el.

Hirdetés