Három gólt rúgott, simán győzött a PMFC Ajkán

A harmadik gólt Keresztes Barna lőtte - Képünk a PMFC-Vasas mérkőzésen készült
A PMFC maradt a negyedik helyen a másodosztályban, mivel a harmadik Gyirmót ugyan kikapott, és pontegyenlőség alakult ki, de a pécsieknek eggyel kevesebb győzelmük van.

hirdetés
A 11 helyezett Ajka ellen lépett pályára vasárnap délután öttől a PMFC. Élőben, szövegesen közvetítettük a mérkőzést.
A PMFC kezdőcsapata: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Németh – Kónya, Bartha, Futó, Óvári – Geiger. Kispadon: Hermány, Adamcsek, Bohata, Archie, Batizi-Pócsi, Hegedűs, Tölgyesi.
Az FC Ajka kezdője: Horváth D. – Görgényi, Kenderes, Tar, Présinger – Szűcs, Tóth G. – Csizmadia, Irimiás, Rétyi – Nagy K.
Az Ajkai Szó Youtube-csatornáján élőben közvetíti a mérkőzést.
Elkezdődött a meccs.
10. perc: Futó Zsombor távolról lőtt kapura, de csúnyán kapu fölé ment a löket.
Jobban játszik a Pécs, többet van náluk a labda, de helyzetig nem jutottak el.
19. perc: Nagy Krisztiánt találta meg egy beadás a pécsi kapu előtt, de a csatár nem tudott belefejelni a labdába.
25. perc VEZET A PMFC! Gólszerző: Geiger Norbert. A leshatárról ugrott ki a támadó és kissé kisodródva, bal oldalról jól rúgta el a kapus mellett a labdát. 0-1 
31. perc Tar lőtt kapura 20 méterről, egy méterrel Helesfay kapuja fölé ment a labda. Előtte az ajkaiak kezezést reklamáltak a pécsi 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.
37. perc Egy távoli pécsi szabadrúgást valaki megcsúsztatott az ajkai tizenhatoson belül, a kapus bravúrral tolta ki a labdát, de a játékvezető lest jelzett, az Ajka rúghat szabadrúgást.
41. perc Présinger szúrt kapura egy szabadrúgást 18 méterről, de Helesfay védett.
45. perc Geiger ugratta ki Keresztest, akinek lövésébe belevetődött Horváth kapus.
SZÜNET
A hazai nézők percekig lest reklamáltak, ezért kikockáztuk a gól előtti szituációt. Kiválóan döntött az asszisztens, amikor nem jelzett lest, látszik, hogy a Geiger melletti ajkai játékos későn lépett ki, és az elrúgás pillanatában még “belóg”.
Kezdődik a második félidő. Bartha helyett Tölgyesi áll be a PMFC-ben. Rétyi helyett Zamostny lépett pályára, utóbbi pécsi nevelésű játékos, korábban játszott az Újpestben is.
49. perc Németh Márk lövését Horváth tolta ki a bal alsó elől.
A második félidőt is a Pécs kezdte jobban.
57.perc Futó Zsombor nagy bedobása után Preklet vette le a labdát tíz méterre az ajkai kaputól, kapura is tudott fordulni, de a lövés nem volt elég erős és pont oda tartott, ahol a kapus állt.
63. perc ÚJABB GÓLT RÚGOTT A PMFC. Gólszerző: Óvári Zsolt. A pécsi játékos 15-16 méterről mesterien tekert a bal alsó sarokba. 0-2
68. perc Egy mesteri löbbölés után Rácz fejese alig valamivel ment el az ajkai kapu jobb oldala mellett.
75. perc Cserél a PMFC, Geiger helyett Adamcsek érkezik.
Az Ajka játékában nemhogy a gól, egy valamirevaló helyzet sincs benne.
79. perc Egy szép támadás után Kónya gyengén lőtt, a kapus felszedte a labdát.
80. perc Kónya helyére Hegedűs Márk érkezik.
 81. perc Egy beívelés után Preklet fejelt kapura, gyengén.
82. perc Helesfay hatalmas luftot rúgott, mire Nagy Krisztián kissé ugyan a bal oldalon kisodródva, de üres kapura lőhetett. A kapufát találta el…
86. perc ÚJABB PÉCSI GÓL! A 19 éves Keresztes Barna rúgta, egy gyönyörűen kigurigázott akció után, 14 méterről. 0-3
87. perc Keresztes helyett Archie Hawkins érkezett a pályára.
91. perc Ajkai helyzet, de Helesfay kétszer is véd egy akción belül.
VÉGE
Ajka – PMFC 0-3
Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Pécs, végig jobban játszott ellenfelénél. Ha a harmadik helyezett Gyirmót a 19.45-kor kezdődő mérkőzésen bármilyen arányban kikap az ötödik Nyíregyházától, akkor a PMFC előrelép a tabella harmadik helyére. Más eredmény esetén a Pécs marad a negyedik helyen.
FRISSÍTÉS: a Gyirmót ugyan kikapott a Nyíregyházától, de a PMFC maradt a negyedik helyen, mivel pontegyenlőség esetén először a győzelmek száma határozza meg a helyezést, abból pedig a Gyirmótnak eggyel több van.