Alig pár nap van vissza az iskolakezdésig, a nyomás pedig egyre nagyobb a gyerekek felől: új füzet, új iskolatáska, új eszközök. Ha már most tolltartólázban égnek a gyerekeid, akkor azt javasoljuk, hogy nézz körül a pécsi dizájnerboltokban is, mert ultramenő iskolakezdős cuccokat dobtak a tervezők a piacra. Mutatjuk a legjobbakat!

hirdetés

Magyar, Balatonos, és pécsi füzetek a Coollabban

Treszner Barbara és Kling Hildegund pécsi grafikusokat megszállta az ihlet a nyári lassulásban, és előrukkoltak három friss, vidám, és fiatalos mintával az iskolás korosztálynak. Készültek füzetek, képeslapok és tote bagek az egyedi mintával díszítve, azonban csak limitált darabszámban elérhetőek, úgyhogy érdemes kapkodni a lábakat. A kollekció neve Filled with Hungary, és előreláthatóan más termékekhez is felhasználják majd a grafikusok a pécsi mintákat.

Lelőhely: Coollab, Ferencesek utcája 42.

Tv-tornyos menőségek Koller Esztertől

Ha tv-tornyos motívumokra vágysz, akkor érdemes szétnézni Koller Eszter grafikus termékei között. A pécsi dizájnernek vannak szuper piperetükrei a csajoknak, mágnesei, kitűzői, tote bagjei és füzetei is. Ez utóbbi darabok 90 lapos, 16 x 15 centiméteres spirálfüzetek, ráadásul prémium 100 grammos papírból vannak a lapjaik, úgyhogy filccel is lehessen rá bátran skiccelni. Érdemes lecsapni rájuk, mert rohamosan fogynak a pár száz forintos pécsi motívumos apróságok!

Lelőhely: Design Patika, Széchenyi tér 5. és Monokrom Design Store, Király utca 33.

„Pixelezhető” kiegészítők a kreatív sulikezdéshez

Lehengerlően kreatív darabokat újíthatunk be az Upixeltől, akik olyan táskákat, tolltartókat, füzeteket és egyéb kiegészítőket készítenek, melyeket saját kénye-kedve szerint díszíthet fel, „pixelezhet” a gazdája. Tulajdonképpen bármilyen szöveget, ábrát ráapplikálhat az ember a cuccokra, csak a képzelet szabhat határt. Minden termékhez van egy alap pixelcsomag, de ha ez kevés volna, lehet még hozzá venni külön pixeleket is. A pécsi Design Patikában a termékek széles palettája megtalálható.

Lelőhely: Design Patika, Széchenyi tér 5.

Pécsies tolltartók és táskák Bubreg Balázstól

Bubreg Balázs újabb darabokkal kápráztat el a sulikezdésre. Ezúttal tolltartókat, iskolatáskákat és tornazsákokat készített a fiataloknak, a már jól ismert pécsi szlogenekkel díszítve. A márkás és stílusos kiegészítőkért ráadásul még nagyon a zsebünk mélyébe sem kell nyúlnunk, hiszen például a tolltartókat kevesebb mint 3 ezer forintért hazavihetjük.

Lelőhely: Monokrom Design Store, Király utca 33.

Hirdetés