Akciófilmbe illő autósüldözés lett a betörésből Pécsen

Hollywoodi akciófilm-rendezők megirigyelhették volna, ami 2014 augusztusában történt Pécsen. Egy férfi ugyanis látványos menekülésbe kezdett autójával, miután ellopott néhány műszaki cikket egy házból. Csak hosszas üldözés után sikerült elfogni őt a rendőröknek, büntetése 3 év fegyház, 4 év közügyektől való eltiltás, és 3 év közúti járművezetéstől való eltiltás lett.

hirdetés

A Pécsi Törvényszék közlése szerint a vádlott 2014. augusztus 20-án este, Pécsett betört egy lakóházba és onnan különböző műszaki dolgokat vitt el. Ezt követően bemászott egy mikrobuszba, valamint egy másik autóba is, azonban mindkét esetben megzavarták, így végül nem lopott semmit. Az eset kapcsán nyomozó rendőrjárőr a helyszínen felfigyelt egy autóra, melynek hátsó ülésén több ilyen műszaki cikk is volt. Megfigyelés alá vonták, mire a férfi bepattant az autóba, és világítás nélkül menekülésbe kezdett. A rendőrjárőr a menekülő gépjármű után indult, majd valóságos autós üldözés kerekedett Pécsett.

A Malomvölgyi út irányába hajtottak, továbbra is nagy sebességgel, “elsőbbségadás kötelező” táblákon, záróvonalakon, és piros lámpákon átszáguldva, egészen a Ferencesek utcáján át a Jókai térig. A hajsza itt sem hagyott alább, a gyalogosok az ámokfutás láttán csak úgy győztek elugrani az útból. A Jókai tér díszkövei parancsoltak végre megálljt a száguldó bűnözőnek, ezek közé ugyanis beszorult a férfi autója. A motiváció azonban nem hagyott alább, futva menekült tovább a betörő a Király utca irányába. Hollywoodi jelenetekhez híven, a férfi az útjába kerülő székeket is ráhajította az őt üldöző autóra, ám az akadály elhárítása után, kisvártatva utolérték a rendőrk a menekülő férfit. Ekkor adta csak meg magát a betörő.

A vádlott fenti cselekményével a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek tette ki, valamint jogszerűen intézkedő rendőrt az eljárásában erőszakkal akadályozott.

Hirdetés