Késeléses támadás történt Párizs külvárosában. A legfrissebb hírek szerint két ember meghalt. A férfi azt kiáltotta a támadás során, hogy Allahu akbar! A rendőrök lelőtték az elkövetőt, aki a hatóságok látóterében volt, mint szélsőséges iszlamista. Az elkövetőt, egy francia lap szerint közrendre veszélyes, bármikor terrortámadásra képes bűnözőként tartották nyilván. Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást – írja az Origo

Újabb késeléses terrortámadás történt Franciaország fővárosában, Párizs egyik migránsnegyedében. A legfrissebb hírek szerint az eset során két ember meghalt, egy valaki súlyosan megsebesült. A két áldozat két nő, anya és a lánya volt, a súlyosan sérült áldozat is nő.

hirdetés

A rendőrség az elkövetőt hatástalanította – írja a Reuters. Azóta hivatalosan is megerősítették, hogy a férfit lelőtték a rendőrök.

A Daily Mailnek nyilatkozó szemtanú szerint a férfi azt kiáltotta a támadás során, hogy
Allahu akbar! Ezt az értesülést megerősítette a Le Parisien és a BMF-TV is – írja az Origo.

A támadás helyi idő szerint délelőtt fél tíz és tíz óra között történt. Több forrás szerint a támadó a késelés után egy házba menekült. Más források szerint egy bódéban barikádozta el magát. Ezt követően lőtték agyon francia rendőrök.

Az elkövetőt egyelőre nem azonosították, de a Fox News azt írja, hogy a férfi a hatóságok látókörében volt. A Valuers Actuelles szerint a férfi neve Kamel S., életkora 36 év.

A lap információja szerint úgynevezett S-kartonnal rendelkezett, ami azt jelenti,
hogy közrendre veszélyes, bármikor terrortámadásra képes bűnözőként tartották nyilván.

A BMF-TV azt írja, hogy az elkövető szélsőséges iszlamistaként volt ismert, de egyelőre a hatóságok nem nyilvánították terrortámadásnak az esetet. Az ABC azt írja, hogy az Aamaq hírügynökségen keresztül az Iszlám Állam vállalta magára a támadást.

Hirdetés