Állami pénzeket kaphat belvárosi hotelei felújítására az új pécsi szállodakirály

Rövidesen kinyílik egy nagy állami pénzeszsák, amiből szállodafejlesztésre lehet majd nagyobb összegeket kilapátolni. Akkora a pályázati igény, hogy a napokban felfüggesztették a pályázatot. Arra kicsi az esély, hogy a Palatinust (és a Nádort) most megvásárló, rendre Tiborcz Istvánnal, a kormányfő vejével kapcsolatba hozott Czéh-Tóth Márk kimarad a buliból.

hirdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) néhány hete írt ki pályázatot „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztésére és új szállodák létesítésére”. A keretösszeg 20 milliárd forint, a legalacsonyabb pályázható összeg 300 millió, a legmagasabb 3 milliárd forint és március 31-éig lehetett volna pályázni rá. Január 7-én azonban megjelent egy közlemény az MTÜ honlapján, hogy mivel a beérkezett pályázati igény már meghaladja a rendelkezésre álló összeg többszörösét, a pályázatot felfüggesztik egy következő közlemény kiadásáig.

Csodálkoznánk, ha az Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal a sajtóban többször is kapcsolatba hozott Czéh-Tóth Márk-féle üzleti kör, amely most jelentette be, hogy megvásárolta a pécsi Palatinus szállodát, még nem adott volna be pályázatot, de ha ezt nem tették meg, akkor most izgulhatnak. Az adásvételről szóló mai közleményben az eddigi tulajdonos Danubius Zrt. kijelenti, hogy a hotel „komoly rekonstrukciót igényel”, ugyanakkor kiderül belőle az is, hogy a vevő fel kívánja újítani a százszobás ingatlant. Egy ilyen felújítás milliárdos összeg, és nyilván szeretnének rá állami pénzt szerezni, ezt egyébként Czéh-Tóth a Szabad Pécsnek korábban meg is erősítette.

A Szabad Pécs írta meg először, amit lapunk forrásai is megerősítettek, hogy az ügylet részét képezi az egykori Nádor Szálló épülete és annak mélygarázsa is. Ez utóbbi kulcsfontosságú része a projektnek a történelmi belváros parkolási nehézségei miatt. A vételár 1 és 1,2 milliárd forint között lehetett. 

A Palatinus és az Aranyhajó felújítására juthat pályázati pénz, de valószínűtlen, hogy azokkal együtt a Nádorhoz is hozzányúlnak, utóbbi inkább a mélygarázs miatt kerülhetett be az ingatlancsomagba.

Lapunk forrásai megerősítették, hogy a Pátria szállót birtokló Diófa Alapkezelő Zrt. is értékesítheti rövidesen a Kórház téri ingatlanát.

hirdetés

Hirdetés