Álomszép panorámát ad az új havi-hegyi kilátóterasz

A Pintér János Parkmegújítási Program keretében ma adták át a Tettyei Panorámasétányt. A felújítás leglátványosabb eleme az újonnan kialakított kilátóterasz, ahonnan az egész várost, és a tettyei romokat is be lehet látni.

A ma délelőtti átadón Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy az év elején indult Pintér János Parkmegújítási Program legfontosabb eleme volt a Tettyei Panorámasétány.

Meixner Barna (balra) és Ruzsa Csaba adta át a megújult panorámasétányt

– Volumenében is a legjelentősebb eddigi projekt volt, illetve azért is, mert ez a pécsiek egyik legkedveltebb helye – mondta a cég vezetője. – A munkát itt tavasszal kezdtük meg. Azóta megújultak az utcabútorok, a hulladékgyűjtő edények, rendbe tettük a mára már kicsit megkopott térkőburkolatot, valamint letisztítottuk a lámpaoszlopokat. A korlátokat meghosszabbítottuk és újrafestettük, illetve a kollégáink parkosítottak is a területen. A legfontosabb, és leglátványosabb része a munkának persze a kilátóterasz volt. Ennek köszönhetően a panorámasétány most már valóban csodás panorámát ad az ide látogatóknak.

Meixner köszönetet mondott a Biokom valamennyi munkatársának, hiszen a karbantartási részlegtől kezdve, az asztalos üzemen keresztül egészen a zöldterületekért felelős munkatársakig mindenki részt vett a felújításban.

– Az új kilátóterasz kialakítására környezetvédelmi szempontból is szükség volt – ezt már Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere mondta el. – A szakemberek azt kérték tőlünk, oldjuk meg valahogyan azt, hogy ne lehessen a sziklákra felmenni, hiszen azok is kopnak. Ezért kerültek kijjebb a korlátok, és alakítottuk ki ezt a kilátót. Eddig ugyanis az erre sétálók a jobb panoráma miatt mentek ki a sziklafalra, erre azonban most már nem lesz szükség.

A Biokom egyik munkatársa, Lovasi Tamás egy kis meglepetéssel is készült, a kilátóterasz korlátjára felkerült egy általa készített, Pécs nevezetességeinek sziluettjét ábrázoló díszlemez is. A táblát ő álmodta meg, és saját kezűleg készítette plazmavágással.

A Pintér János Program ezzel nem ért véget, Meixner Barna ugyanis elmondta, hogy a Puskin téren várhatóan jövő héten végeznek, és hamarosan a Malomvölgyi Parkerdőben zajló munkákkal is végeznek a Biokom munkatársai.

hirdetés
Uránia Mozi