Amikor egy osztály egy emberként nyomja fejét a dinnyébe

Őrizve a hagyományt, idén is megrendezték a Nagy Lajos ,,gólyatáborát”, a Ciszternát Mattyon. Nemcsak szuper programok voltak, hanem igazi közösség jött létre. 

hirdetés

Ez a három nap tökéletes arra, hogy a leendő osztálytársaidat alaposabban megismerd, mielőtt belekerülsz a mindennapok rutinjába. Akkor ugyanis ez már jóval nehezebb feladat. Ebben az évben is rengeteg csapatépítő foglalkozás és program tette felejthetetlenné a tábort.

Az első nap ismerkedős játékokat játszottak az osztályok iskolánk DÖK-ös diákjaival, majd egyből bele is vetették magukat az öltöztető versenybe, és felruháztak egy kiválasztott osztálytársat, amivel csak lehetett.

Természetesen minden osztálynak szükséges egy induló és csatakiáltás is, amellyel a csoport összetartását erősítik. Az esti táncház fantasztikus zárása volt az első napnak.

Másnap csoportokra oszlott a társaság, és sok kisebb program közül lehetett választani. Volt például faragás, rajz, girella kavics festése, élő könyvtár, bőrmunkálás. A Ciszterna egyik örök és fontos része következett aztán, ami nem más, mint a dinnyeevő verseny. Látni is élvezetes, ahogy az osztály egy emberként nyomja fejét a dinnyébe.

Hát még ha átéljük… De itt sem áll meg a partivonat, hiszen a program része volt a kötélhúzás, vízibombázás is.

Iskolánk cserkészei előszeretettel segédkeznek a táborban, így a délután egy részében az osztályok velük játszottak. A cserkészeket nem akármilyen fából faragták. Ők nem elégszenek meg annyival, mint a méta és számháború… velük bizony olyan dolgokban is részed lesz, mint a brit-bulldog, a pusziharc és még sorolhatnám.

Nagyon klassz érzés egy ilyen csapat tagjának lenni. A tábor ideje alatt az osztályoknak feladata volt az is, hogy egy rövid színdarabot állítsanak össze, amelyet a második napot lezáró tábortűz mellett mutattak be. Ezután mindenki nyugalomban ágyba bújt, hisz nem sejthették, mi vár rájuk… Hajnalban 1 és 2 óra között váratlan és kíméletlen ébresztést éltek át, mivel mikor máskor alkalmasabb az idő még egy kis vetélkedőre (ráadásul nem is csak egyszer lettek kirángatva az ágyból).

A másnapi eredményhirdetésre tehát négy fáradt, de élményekkel megtelt osztály érkezett. Idén a D osztály lett a győztes, ők szerezték a legtöbb pontot a három nap alatt. Végül a Ciszternát szentmisével zárták. Így már az új kilencedikeseink is belevághatnak a gimnáziumi életbe!

Néhány diák véleménye a táborról:
1.  Melyik volt számodra a legemlékezetesebb pillanata a Ciszternának?
Dóri: A két éjszakai ébresztés… Azt sosem felejtem el. Nem semmi az éjszaka közepén, hullafáradtan „közös-ülést” játszani és „eltűnt” DÖK-ösöket keresni.
2.  Mi volt a legjobb élményed a három nap alatt?
Norina: Nekem a dinnyeevő verseny volt a kedvencem. Bár az osztályunkat kizárták a versenyből, mert nem ettük meg rendesen a dinnyét, attól még ez volt a legviccesebb.
3.  Sikerült megismerkedni az osztályoddal? Lettek barátaid?
Rebeka: Igen, szerencsére jól ment a beilleszkedés. A lányok már az elején összeismerkedtek, és együtt voltak, később pedig is fiúk is bekapcsolódtak.

Gyurisa Gréta