Anyák napja: mutatunk néhány remek ajándékötletet!

Idén május 5-re esik anyák napja. Meglepnéd édesanyád, nagymamád, gyermekeid anyját valamivel a jeles nap alkalmából? Íme néhány ötlet, amikkel nem foghatsz mellé!

A másik nemnek ajándékkal kedveskedni talán az egyik legnehezebb feladat, nőként és férfiként is. Ráadásul olyan egyedi dolgot találni, amivel valódi örömet okozhatunk és hálánkat fejezhetjük ki szeretteink felé, szinte lehetetlennek tűnő feladat. Ezúttal az uraknak segítünk egy kicsit abban, hogy a szívüknek legkedvesebb hölgyeknek megtalálják a legmegfelelőbb ajándékot anyák napjára.

Ha a gyerek(ek)kel ajándékoznátok meg a ház úrnőjét

A gyerekek szinte biztosan készítenek az óvodában, iskolában valamilyen kreatív apróságot édesanyjuknak, emellett viszont az apukák segítségére is szükség lehet, hogy még nagyobb legyen az öröm. 

Természetesen egy csokor virággal vagy egy üveg jéghideg pezsgővel nem lehet mellényúlni, de kicsit személyesebb lehet a meglepetés, ha például írunk egy saját anyák napi verset a picikkel közösen, vagy készülünk egy rövid, otthoni műsorszámmal, ami lehet dal, bábszínház, tánc, akármi, ami az anyuka szívét megdobogtatja, esetleg megnevetteti egy hosszú nap után. Hab a tortán, ha még rendet is rakunk és megcsináljuk azokat a házimunkákat, amiket egyébként az anya szokott.

A lényeg, hogy az édesanya érezze: ez a nap tényleg róla szól. 

Egyszerű zoknikból készíthetünk bábokat, még varrnunk sem kell, ha van otthon jó ragasztó

Alacsony költségvetésű megoldások, csak nektek, srácok!

Nem egyszerű gimnazistaként, vagy az egyetemista évek alatt összespórolni akár csak egy szál rózsára valót, így az anyukák sem várnak nagy, drága ajándékokat kisfiaiktól. (Meg egyébként sem.) Szerencsére vannak egyszerű, kreatív megoldások, melyekkel elkápráztathatjuk anyukáinkat anélkül, hogy sok pénzt kellene költenünk. 

Orgonacsokor: Régebben az anyák napja leggyakoribb ismertetőjele volt az orgona. Ma már többszázféle virág közül válogathatunk, azonban ezeknek az árát is meg kell fizetni. Orgonabokrot viszont a városban viszonylag sok helyütt találhatunk, a tulajdonostól való engedélykérés után tehát lemetszhetünk néhány ágat és gyakorlatilag már csak egy szép szalag hiányzik, amivel összeköthetjük. Ha mellé még írunk egy szép kártyát, a siker garantált.

Kuponok: A lehető legegyszerűbb, szinte minden ünnepkor bevethető ajándék a saját készítésű kuponfüzet. Ezúttal persze édesanyánkra szabottan kell összeállítanunk, vagyis lehet benne egy-egy kupon, amivel a mama kiválthatja a takarítást, a vacsorafőzést, esetleg beválthat egy hátmasszázst vagy csak egy ölelést nálunk. Ezek az apró dolgok is sokat jelenthetnek a számára.

Karikatúra: Próbáljunk meg magunk rajzolni, vagy egy ügyes kezű ismerős segítségét kérni. Egy vicces portré magunkról és édesanyánkról biztosan nagyon tetszik majd neki. Persze figyeljünk rá, hogy semmiképp se legyen sértő, hiszen a cél az örömszerzés, nem pedig a cikizés. 

Idősebb hölgyeknek is tökéletes ajándékok

Ha már elég kézzel készített ajándékkal kedveskedtünk az idők során anyukánknak, akkor itt lehet az ideje egy icipicit jobban belenyúlni a tárcánkba és valamilyen különleges meglepetést vásárolni számára.

Wellness: Együtt elvonulni egy pár napra a külvilágtól? Naná! Mi sem jobb módja ennek, mint egy wellness hétvége, amit valamelyik közeli hotelben töltünk, akár ketten, akár a család többi tagjával, persze különösen ügyelve rá, hogy sok időt töltsünk az anyukánkkal. Ráadásul május első hétvégéjére rossz időt mondanak, így a benti láblógatás ideálisabb programnak tűnik mondjuk egy kinti túránál. 

Színház: A hölgyek nagy többsége szeret színházba járni. Főleg, ha csinos fiúgyermekük kíséri őket el az előadásra. A Pécsi Nemzeti Színházban május első hetében és a hétvégén is remek darabokat játszanak, vannak közötte szerelmi történetek, vígjáték, zenés darab, de komolyabb hangvételű színmű is.

Fotózás: Ki ne imádna képeket nézegetni a családjáról? Az idősebb generációba tartozók különösen szívesen nézegetik a szebbnél szebb emlékeket felidéző, sokszor fekete-fehér fotókat. Itt az ideje egy professzionális fotózásnak, amin nagyszülők, szülők és gyerekek is részt vehetnek. Nem csak nagy élmény lesz a különböző pózokat röhögés nélkül megtartani, de később az albumban is jól mutatnak majd a jó minőségű képek anyáról és fiáról, illetve a többiekről. Pécsett rengeteg fotós vállal ilyen munkákat, elég csak az interneten körbenézni.

 

Hirdetés