Az 1956-os forradalom hősei előtt is tiszteleg a tv-torony októberben

Októberben is különleges fényekbe öltözik több jelentős ünnep- és világnap alkalmából a város talán legismertebb jelképe, a tv-torony. 

hirdetés

Nem vitás, hogy minden este érdemes felnézni a tv-toronyra, hiszen különböző színeivel, színkombinációival és az országban egyedülálló színes LED-fényjátékával több mint egy éve képes lenyűgözni a pécsieket és a turistákat. Az intelligens lámpák élénk fényei minden este beborítják a város talán legismertebb jelképét, ugyanakkor az ikonikus torony fényshowját még látványosabbá teszi az, hogy különböző világnapokon, kiemelt alkalmakkor, nemzeti és helyi ünnepeken speciális fényekbe „öltöztetik”. Nem lesz ez másként októberben sem.

Októberben is több estén át lesz nemzeti színű a torony

Az Idősek Világnapján és  az aradi vértanúk napján is különleges színekkel tisztelgett a város, a következő trikolor-festést október 18-án láthatjuk majd, ha felnézünk a toronyra. A festés pedig a lehető legjobb szó erre a napra: a Magyar Festészet Napját 2002 óta rendezik meg, az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló esemény nem véletlenül tartják ezen a napon, hiszen október 18-a Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepnapja.

Ezt követően október 23-án öltözik trikolorba a tv-torony, az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei és hősei előtti tisztelgés gesztusaként.